img33

Неформальна освіта є ефективним засобом здобуття актуальних знань, умінь і навичок. На факультеті іноземних мов досягли вагомих успіхів у царині неформального навчання здобувачів вищої освіти.

У рамках співпраці КДПУ з Українським міжуніверситетським навчально-науковим шекспірівським центром бакалавранти й магістранти різних спеціальностей ФІМ пройшли онлайн-курс неформальної освіти «Міжсеміотичний переклад світової класики: Шекспір у фокусі інтермедіальних студій». Курс провела доктор філологічних наук, професор Наталія Миколаївна Торкут, яка очолює загальнодержавний шекспірівський центр.

img59

«Сьогодні українські студенти мають можливість здобувати неформальну освіту, суть якої полягає у створенні індивідуальних освітніх траєкторій, спрямованих на подальший розвиток професійних компетентностей кожного здобувача. Студенти факультету іноземних мов виявили бажання пройти навчальний курс неформальної освіти, пов’язаний з інтермедіальними перекладами творів Шекспіра — актуальною, змістовною та цікавою темою. Цей курс реалізується в межах проєкту Erasmus+, у якому бере участь викладач курсів для наших студентів, д-р філол. наук, проф. Н. М. Торкут, якій ми дуже вдячні за плідну співпрацю», — підкреслила декан факультету іноземних мов, д-р філол. наук, доц. М. В. Варданян.

img60

Шекспірівський онлайн-курс містив лекційні й практичні заняття й завершувався презентаціями випускових робіт за його темою та складанням заліку. На курсі було представлено навчальний та літературний матеріал, який не вивчають під час опанування таких дисциплін, як «Історія зарубіжної літератури» та «Порівняльне літературознавство». Для здобувачів вищої освіти це стало дієвим стимулом до пізнання нового та допомогло збагатити їх філологічний світогляд.

img110

Однією зі слухачок курсу неформальної освіти була й переможниця Всеукраїнського шекспірівського конкурсу студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса, магістрантка факультету іноземних мов Олена Коцюба. Здобувачка вищої освіти отримала диплом ІІ ступеня за роботу, присвячену українській рецепції трагедії В. Шекспіра «Ромео і Джульєтта», яку виконала під науковим керівництвом канд. філол. наук, доцента кафедри перекладу та слов’янської філології Л. Д. Федоряки.

img111

«Цей здобуток є результатом наполегливої роботи тандему студентки та викладача, гідним відзначенням їх плідної співпраці. Наш університет увійшов до вузького кола закладів вищої освіти, здобувачі яких отримали такий диплом. Тож можемо заслужено пишатися цим досягненням, яке засвідчує: Криворізький педагогічний залишається в загальнодержавному освітньому тренді», — підкреслив ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко під час урочистого вручення Олені Коцюбі диплому за підписом Міністра освіти і науки України.

img136

Досягнення магістрантки факультету іноземних мов свідчить, що здобуття неформальної освіти є значним фактором успішної професійної підготовки, інтелектуального розвитку та самовдосконалення. Бажаємо кожному здобувачу обрати вдалу освітню траєкторію!

 
14421
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31