121021 1

У 2021 році розпочала свою діяльність Психологічна лабораторія особистісного розвитку. Цього року ініціативна група підписала угоду про співпрацю кафедри загальної та вікової психології психолого-педагогічного факультету Криворізького педагогічного, відділу освіти Центрально-Міського району та видавців альманаху «Саксагань». Відповідно до цієї угоди розроблено проєкт Психологічної лабораторії.

121021 2

Метою її роботи є забезпечення якісного психологічного супроводу суб’єктів освітнього процесу в площині особистісного розвитку, самоздійснення та досягнення певної психологізації суспільства.

Перша зустріч у межах проєкту відбулася 7 жовтня 2021 року на базі ГО «Центр громадських ініціатив». Захід у формі лекційного та практичного заняття на тему «Мотивація та шляхи її підвищення» проводили завідувачка кафедри загальної та вікової психології, д-р психол. наук, проф. Н. М. Токарева та канд. психол. наук, доц. Н. М. Макаренко. Цільовою аудиторією стали директори закладів середньої освіти.

121021 3

Діяльність психологічної лабораторії проводиться за такими напрямами: просвітницькі лекторії (розглядаються проблеми надання психологічних коментарів), робота тренінг-груп (розвиток особистості, професійних компетентностей) та індивідуальні консультації.

Лабораторія працює тричі на тиждень (у вівторок, середу та п’ятницю). Зустрічі відбуваються на замовлення; тематику майбутніх занять для директорів, завучів, учителів, вихователів тощо обирає відділ освіти.

121021 4

«Наша платформа є відкритою й всі охочі можуть доєднатися до наших занять, які по черзі проводять викладачі кафедри загальної та вікової психології та практичні психологи закладів середньої освіти, адже ці заняття спрямовані також на обмін досвідом. Ми плануємо долучати до нашої роботи й студентів, які зможуть набувати практичних умінь і навичок. Надалі на базі альманаху «Саксагань» будуть видані психологічні додатки, у яких публікуватимуться статті з проблем психології, як науковців, так і педагогічної спільноти», – зазначила завідувачка кафедри загальної та вікової психології Н. М. Токарева.

17042
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок