kaf. muz. vyhovannya 1

Кафедра методики музичного виховання, співу та хорового диригування музично-хореографічного відділення факультету мистецтв – це справжнє сузір’я досвідчених наставників талановитої молоді, майстрів народної та естрадної творчості.

kaf. muz. vyhovannya 2

Уже понад чотири десятиліття, починаючи з 1976 року, кафедра методики музичного виховання, співу та хорового диригування функціонує як окрема структурна одиниця. Від самого початку науково-педагогічної діяльності й донині на кафедрі відбувається інтеграція навчальних дисциплін різних циклів: історико-теоретичного, інструментально-виконавського та вокально-хорового. Першим завідувачем кафедри й натхненницею її подальшого розвитку стала Т. П. Решетнікова.

kaf. muz. vyhovannya 5

Завдяки свої вихованцям – народним колективам – кафедра славиться не тільки в нашому університеті й на Криворіжжі, а й на теренах усієї країни. Камерний хор «Crescendo», народна вокальна студія академічного співу, народна естрадна студія «Модерн», студія української пісні «Оберіг», жіночий хор «Глорія», музичний проект «Flash Girls» – плеяда творчих колективів кафедри постійно посідає призові місця на міських, регіональних, всеукраїнських і міжнародних конкурсах, стає лауреатами фестивалів, бере участь у концертах і масових заходах.kaf. muz. vyhovannya 3

У закладі вищої освіти творчість і наука неподільні. На кафедрі методики музичного виховання, співу та хорового диригування організовано активну науково-дослідницьку діяльність як викладачів, так і студентів. Майбутні фахівці в царині музичного мистецтва беруть участь у роботі всеукраїнських і місцевих студентських науково-практичних конференцій, виступають із доповідями та публікують статті; на базі кафедри працюють проблемні групи з питань професійної підготовки вчителів музичного мистецтва, застосування новітніх технологій під час навчального процесу, формування вокальної культури учнів і реалізації виховного потенціалу мистецтва.

kaf. muz. vyhovannya 4

Вихованці кафедри успішно реалізовують омріяні плани, знаходячи своє покликання у різних сферах світу музичного мистецтва. Кожен рік приносить яскраві перемоги й нові позитивні тенденції розвитку кафедри: запорукою цього є багаторічний досвід і невичерпне натхнення наших митців.

8195
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31