подарунок б ка головна

Уже не перший рік доброю традицією колективу КДПУ залишається дарування книжок університетській бібліотеці. Викладачі й працівники вишу, до яких усе частіше приєднуються й представники громадськості міста, не тільки є частими гостями улюбленої книгозбірні, а й активно долучаються до поповнення її фондів останніми книжковими новинками, корисними друкованими виданнями з різних галузей знання, власними творами й науковими дослідженнями.

За даними Звіту про роботу бібліотеки, у 2017 році бібліотеці було подаровано 340 книжок. Найбільш активні дарувальники – професори Я. В. Шрамко (9), А. С. Лобанова (8), Т. О. Дороніна (6), С. І. Ковпік (5), В. М. Здещиц (5); директор бібліотеки Г. М. Віняр (11); завідувачі кафедр О. В. Ковшар (4), Я. В. Маленко (2), викладачі К. А. Качайло (3), Н. В. Гнілуша (3), автори Гусейнов Г. Д. (5), А. Рукавіцин (5), І. Доленник (3), І. Роїк (7), М. Скиба (4), В. М. Лін (4), О. Машков (6), Л. О. Донченко (3); відвідувачі бібліотеки Н. І. Кульбіда (20), Р.А. Козлов (17),  Н. М. Вєтрова (4).

День святого Валентина – не єдине свято, яке відзначається 14 лютого. У багатьох країнах це ще й Міжнародний день дарування книжок. Та в бібліотеці Криворізького педагогічного акція дарування книг не завершується ніколи. 16 лютого до бібліотеки завітала Ольга Каневська – доцент кафедри російської філології і зарубіжної літератури.

подарунок б ка читачка 1

«Я принесла книжки для наших студентів, які бажають більше дізнатися про історію країни, культуру нашого народу, – розповіла Ольга Борисівна. – Хотілося поділитися тим, що сама нещодавно вивчала. До того ж збірники, які містять результати наукових досліджень наших викладачів, необхідні в бібліотеці університету – вони не лише допомагають майбутнім молодим ученим вивчити досвід старших колег, знайти своє місце в науці, а й популяризують нашу університетську науку, створюють авторитет Криворізького педагогічного як важливого осередку наукової думки».

Кожен дарунок, який отримує бібліотека, ретельно опрацьовується фахівцями відділу наукової обробки документів (завідувач Лариса Головко); систематизовані за рубриками відомості про нові надходження чотири рази на рік публікуються на сайті книгозбірні. Завідувач інформаційного-бібліографічного відділу Олена Дікунова щоквартально створює віртуальні виставки нових надходжень книг викладачів КДПУ та ілюстровані огляди новинок сучасної української художньої літератури. А списки нових авторефератів дисертацій, які надходять до бібліотеки, укладає головний бібліограф Світлана Кочерга.

подарунок б ка дир

Директор бібліотеки, доцент кафедри української мови Ганна Віняр і сама не залишається осторонь оновлення фонду цікавими й корисними виданнями. «Як викладач, я виходжу з доцільності використання подарованої книги в навчальному процесі, наукових дослідженнях», – каже Ганна Миколаївна. – У кожного науковця є публікації у збірниках інших ВНЗ, у матеріалах конференцій, які видавалися дуже малим накладом; тому, як правило, вони малодоступні для людей, які в них зацікавлені. Свої публікації минулих років я сканую й розміщую в університетському репозитарії – так вони отримують ще більшу аудиторію».

Доцент кафедри ботаніки та екології Ніна Гнілуша переконана: «Книга – це розмова з людиною, з її автором. З неї ми дізнаємося про думки та почуття письменників, науковців, поетів, які жили за багато поколінь до нас. Книга виховує читацьку – і не тільки – культуру; вона сама є невідємним компонентом загальнокультурного спадку людства».

Тож долучаймося до регулярного оновлення фондів нашого базового інформаційного центру, адже бібліотека – це і серце, і фундамент університету.

Чекаємо на нові надходження!


 

4054
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30