img7

З 15 травня по 28 липня 2023 року в межах програми «Hospitality grants for PhD students» аспірантка 2-го року навчання кафедри перекладу та слов’янської філології Маргарита Кірєєва проходить стажування в Амстердамському вільному університеті (Нідерланди).

Дослідниця навчається за спеціальністю 035 Філологія. Українська мова та література (гарант – доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови Ж. В. Колоїз). Темою її дисертаційного дослідження є «Жанр екофікшн в українській дитячій літературі ХХ-ХХІ ст. (на матеріалі чорнобильської теми)» (науковий керівник – доктор філологічних наук, професор кафедри перекладу та слов’янської філології М. В. Варданян).

img19

Представниця КДПУ познайомилася з університетом, викладачами кафедри англійської літератури, зокрема, з академічним керівником Дідеріком Остдейком. Під час перебування в амстердамському університеті аспірантка має на меті долучитися до низки науково-освітніх та організаційних заходів, ознайомитися з особливостями менеджменту факультетів, зі специфікою роботи викладачів, проаналізувати навчальні програми та плани.

img20

«В університеті є спеціально облаштовані місця для відпочинку, де можна перепочити, а в деяких – навіть поспати. Цікава система пропусків: у представників певної кафедри наявні ID-картки з ім’ям, прізвищем та статусом, без яких викладачі та студенти не можуть зайти чи вийти з приміщення», – розповіла Маргарита Кірєєва.

Міжнародна академічна комунікація та обмін досвідом з колегами й однодумцями є важливими передумовами отримання нових наукових результатів і плідної наукової творчості Криворізького державного педагогічного університету. Аспіранти КДПУ продовжують активно долучатися до сучасних практик академічної мобільності та використовують набутий досвід у власних дослідженнях.

22578
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок