диплом_доктора

1 червня 2021 року відбулася знаменна подія для Криворізького педагогічного – урочисте вручення диплома освітньо-наукового рівня доктор філософії (PhD) за спеціальністю «Освітні, педагогічні науки» на базі нашого університету.

first phd 1

Із 2014 року вступив у дію новий закон України «Про вищу освіту», де зафіксовано перехід на світовий стандарт наукових ступенів, одним із яких є ступінь доктора філософії з різних галузей.

Невдовзі після цього в Криворізькому педагогічному відбулося ліцензування нових спеціальностей із підготовки докторів філософії в межах аспірантури.

Цьогоріч першим доктором філософії в історії Криворізького педагогічного, яка захистила дисертацію у спеціалізованій вченій раді на базі університету, стала випускниця фізико-математичного факультету, асистент кафедри інформатики та прикладної математики Галина Іванова. Її науковим керівником стала д-р пед. наук, проф. кафедри загальнотехнічних дисциплін та професійного навчання О. О. Лаврентьєва, яка допомагала проводити дослідження та координувала роботу аспірантки.

first phd 2

Із вітальним словом звернувся ректор КДПУ, д-р філос. наук, проф. Я. В. Шрамко, який привітав дисертантку, побажав успіхів у подальшій освітній та науковій діяльності не лише як викладача, а й перспективного вченого.

«Зазвичай вручення дипломів має відбуватися на засіданні Вченої ради університету, але через карантинні обмеження Вчена рада проходила в режимі відеоконференції. Тому, зараз мені приємно виконати доручення нашої Вченої ради й вручити колезі диплом доктора філософії. Відповідно до світових традицій сьогодні кожен університет самостійно виготовляє та видає дипломи дисертантам. Я впевнений, що Галина Іванова стане яскравим прикладом для наступних поколінь аспірантів, адже вона перша випускниця аспірантури, яка захистила дисертацію на базі КДПУ. Впевнений, що ця традиція продовжиться і скоро ми будемо мати змогу вітати нових науковців», – зазначив ректор КДПУ Я. В. Шрамко.

first phd 3

«Я дуже чекала на цю подію, адже це важливий етап в моєму житті. Спочатку після захисту було певне полегшення, але потім мені дуже хотілося побачити підтвердження моїх наукових здобутків. Я жодного разу не пожалкувала, що вступила до аспірантури, адже це дозволяє отримати унікальний досвід та незабутні враження. І я задоволена тим, що моє навчання проходило під керівництвом О. О. Лаврентьєвої, яка скеровувала мене та допомагала з вибором напрямів власних досліджень», – поділилася враженнями з прес-центром випускниця аспірантури Г. І. Іванова.

first phd 4

На завершення урочистої зустрічі ректор КДПУ вручив офіційний документ, затверджений Вченою радою університету, який засвідчує наукові здобутки та досягнення дисертантки.

Вітаємо випускницю аспірантури зі здобуттям першого наукового ступеня
на базі Криворізького педагогічного!
15974
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31