160621 1

12-13 червня 2021 року проходила Всеукраїнська конференція з міжнародною участю «Психоаналіз і Віртуальне: етика, метапсихологія і клінічний досвід позакабінетної практики», що відбувалася як наживо в конференцзалі Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості України, так і в онлайн-форматі за допомогою платформи Zoom.

160621 2

Організаторами цієї події стали:

  • Дивізіон «Психоаналітична психологія і психотерапія» Національної психологічної асоціації України;
  • кафедра психології Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості України;
  • кафедра практичної психології Криворізького педагогічного;
  • кафедра загальної та медичної психології Національного медичного університету імені Богомольця;
  • Інститут професійної супервізії.

160621 1

На конференції було представлено доповіді 23 спікерів із України, Італії, Німеччини, Білорусі та Південно-Африканської Республіки.

Слухачами стали 50 учасників із України та Польщі, які мали змогу почути відповіді на важливі питання: «Через які концепції ми можемо осмислити досвід віддалених сесій психоаналізу?», «На які вразливі моменти чи неочікувані відкриття вказує нам практика?», «Які етичні дилеми постають перед психоаналітиком, що працює онлайн?».


160621 2

До цієї події долучилися й викладачі Криворізького педагогічного: завідувачка кафедри практичної психології, д-р психол. наук, проф. З. М. Мірошник, канд. психол. наук, доц. О. Ю. Горбачова, канд. пед. наук, доц. О. А. Чаркіна, канд. пед. наук, доц. О. Є. Остапчук, канд. пед. наук, доц. Л. О. Гапоненко, канд. психол. наук, доц. І. М. Шаповал, канд. психол. наук, доц. М. С. Великодна, аспірант кафедри В. О. Депутатов.

Конференція складалася з трьох наукових секцій: «Етика позакабінетної практики в психоаналітичному напрямі», «Метапсихологія спостережуваних феноменів у віддалених психоаналітичних стосунках, «Клінічний досвід роботи онлайн: аналіз випадків».

160621 3

«Особлива цінність конференції в тому, що практики мали змогу поділитися своїм дуже різним досвідом віддаленої роботи під час карантину через COVID-19 і не тільки, що надало можливість зробити крок до систематизації та теоретизування психоаналітичного процесу у Віртуальному просторі й окреслити вразливі моменти, які потребують етичного врегулювання», – розповіла прес-центру співорганізатор конференції від кафедри практичної психології М. С. Великодна.

Підсумком роботи конференції стане підготовка та публікація друкованих матеріалів доповідей учасників.

Дякуємо організаторам за можливість представити власні здобутки та дізнатися багато нового й цікавого!

16091
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31