17 травня 2018 року у Криворізькому педагогічному відбулася звітна наукова конференція студентів за результатами науково-дослідницької роботи за 2017 рік. Свої наукові дослідження представили студенти психолого-педагогічного, природничого й фізико-математичного факультетів – переможці Всеукраїнської студентської олімпіади і Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

Розвиток студентської науки є одним з пріоритетних напрямків діяльності Криворізького педагогічного. Адже місія закладу вищої освіти не обмежується поширенням готових знань. Нові результати наукових досліджень викладачів і студентів університету посідають важливе місце у роботі КДПУ. Обговорення цих досягнень на звітних конференціях стало вже традиційним для нашого вишу. Сьогоднішня звітна конференція стала особливою: на заході відзначали високі досягнення наших студентів та їх наукових керівників уже на загальнодержавному рівні.

Модератор конференції, доцент кафедри початкової освіти І. В. Онищенко привітала присутніх і надала слово проректору з наукової роботи, доктору педагогічних наук, професору В. А. Гаманюк, яка розповіла про переможні результати участі студентів КДПУ у Всеукраїнській студентській олімпіаді та Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, а також зачитала накази про заохочення студентів, їх наукових керівників за високі досягнення в науковій роботі.

Прес-центр КДПУ поспілкувався з Маргаритою Долотій (спеціальність «Інформатика»), яка посіла І місце в галузі «Комп’ютерні науки» у Хмельницькому національному університеті.

«Над своєю темою я працювала ще з ІІ курсу, – розповідає студентка. – Після написання курсової роботи продовжила наукові розвідки, з кожним роком відкриваючи для себе щось нове. Дуже вдячна своєму незмінному науковому керівнику – кандидату педагогічних наук, доценту кафедри інформатики та прикладної математики Павлу Володимировичу Мерзликіну. Бажаю студентам, які серйозно займаються науковими дослідженнями, працювати лише над дійсно цікавими для них темами і завжди відкривати для себе нові, нестандартні шляхи розв’язання наукових проблем!».

На пленарному засіданні з доповідями, визнаними найкращими на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, виступили:

  • Ю. В. Рожаловська і С. С. Багнюк, студентки І курсу (ступінь вищої освіти «магістр») психолого-педагогічного факультету, які висвітлили актуальні питання формування творчої особистості молодшого школяра засобами методичної системи «Щоденні 5» на уроках словесності у 3 класі (науковий керівник – Олена Анатоліївна Павлик, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри початкової освіти);

  • Р. А. Долгих, студент ІV курсу природничого факультету, який розповів про результати наукових розвідок у царині мікрокристалоскопічного аналізу катіонів І аналітичної групи (науковий керівник – Тетяна Олексіївна Шенаєва, кандидат біологічних наук, доцент, доцент кафедри хімії);

  • М. Г. Долотій, студентка І курсу (ступінь вищої освіти «магістр») фізико-математичного факультету, темою наукового дослідження якої став генератор випадкових чисел з апаратним джерелом ентропії (науковий керівник – Павло Володимирович Мерзликін, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інформатики та прикладної математики).

Після закінчення пленарного засідання учасники звітної конференції продовжили роботу у тематичних секціях відповідно до графіку роботи кафедр університету.

Інформаційний супровід конференції забезпечили фахівці інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки (головний бібліограф С. О. Кочерга і завідувач сектора О. Б. Поліщук), які представили учасникам заходу виставку нових надходжень до фондів бібліотеки КДПУ.


 

4960
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок