zno history20 1

8 лютого 2020 року в головному корпусі Криворізького педагогічного відбулося моніторингове тестування з історії України.

Метою тестування є надання молоді можливості оцінити власні знання, уміння й навички та раціонально розподілити час для виконання завдань, а також сприяння професійній орієнтації майбутніх вступників.

Учасниками тестування стали не лише учні шкіл та гімназій міста, а й вихованці багатьох закладів середньої освіти Криворізького району. До них приєдналися й представники технічного коледжу Національної металургійної академії України, Кам’янського коледжу фізичного виховання та студенти різних спеціальностей закладів І-ІІ рівнів акредитації ДВНЗ «Криворізький національний університет».

zno history20 2

«На тестування з історії було зареєстровано 364 особи. З них близько 70 є представниками коледжів, ліцеїв, а також технікумів: вони проходять державну підсумкову атестацію у форматі ЗНО, а отже, зацікавлені в перевірці своїх знань. У нас існує традиція надавати можливість приєднатися до тестування й особам, які не встигли зареєструватися. Кожного року ми спостерігаємо приємну тенденцію: значний відсоток учнів, які проходять тестування з історії України на базі нашого університету, згодом вступають до Криворізького педагогічного», – зазначила завідувач кафедри історії України та правознавства, к. і. н., доц. Н. А. Печеніна.

zno history20 3

Структура моніторингового тестування залишається незмінною і є наближеною до зовнішнього незалежного оцінювання. Усі завдання складені відповідно до вимог Міністерства освіти і науки України. Тест містить такі завдання: вибір однієї правильної відповіді, визначення відповідності, встановлення хронології та опрацювання історичного документу й виконання завдань до нього.

zno history20 4

З великою відповідальністю до підготовки та проведення моніторингового тестування поставилися викладачі кафедр всесвітньої історії та історії України та правознавства, а також студенти факультету географії, туризму та історії.

Учасник тестування Костянтин Коваленко розповів: «Я прийшов сюди, щоб перевірити, якими є результати моєї самопідготовки, а також для того, щоб з’ясувати, виконанню яких завдань мені слід приділити найбільше уваги».

zno history20 1

Результати моніторингового тестування з історії України будуть оприлюднені до 14 лютого 2020 року на сайті КДПУ. Нагадуємо, що 15 лютого о 10.00 розпочнеться тестування з української мови та літератури.

Французький публіцист Едмон Абу влучно зауважив: «Чим більше знаєш, тим більше можеш».
Тож реєструйтеся та перевіряйте власні сили!
10070
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31