suenk uml 1

Під час карантину викладачі Криворізького педагогічного постійно вдосконалюють та оновлюють навчальні курси на платформі Moodle. Прес-центр дізнавався про завдання, структуру та особливості електронних курсів, які пропонує університет.

suenk uml 2

Кафедра української мови факультету української філології розробила електронні курси «Латинська мова», «Теорія і практика перекладу», «Коректура». Головним завданням цих курсів є формування професійної компетентності майбутніх філологів. Доктор педагогічних наук, професор Т. М. Мішеніна активно долучилася до їх розробки.

suenk uml 1

Курс «Латинська мова» розроблений для студентів філологічних спеціальностей та спрямований на оволодіння базовими лінгвістичними навичками й греко-латинським термінологічним апаратом, на розуміння текстів, написаних латинською мовою та роботу з латиномовною літературою. Під час вивчення цієї дисципліни здобувачам вищої освіти важливо почати з опрацювання теоретичного матеріалу, щоб згодом успішно опанувати вміння та навички на лабораторних заняттях. У розробленому в системі СУЕНК КДПУ електронному курсі розміщено посібник і програму з дисципліни, додаткову літературу, завдання для опрацювання лабораторних занять, тести до кожної теми, матеріали для індивідуальної та самостійної роботи, яка передбачає вивчення латинських висловів та виконання підсумкових тестів.

suenk uml 2

Курси «Теорія і практика перекладу» та «Коректура» орієнтовані на студентів спеціалізації «Редагування освітніх видань», які навчаються на факультеті української філології. Електронний курс «Теорія і практика перекладу» містить програму дисципліни, лекційні матеріали та практичні заняття, розподілені за змістовими блоками. Завдання цього курсу спрямовані на засвоєння нормативних аспектів перекладу зі слов’янських мов.

suenk uml 3

«Коректура» є допоміжним курсом до основної фахової дисципліни «Редагування освітніх видань і лінгвістика тексту». Студенти вивчають знаки, які використовуються під час редагування та відпрацьовують на практиці навички, необхідні для здійснення коректури тексту. Електронний курс із цієї дисципліни містить навчальну програму та допоміжну літературу; він поділений на змістові блоки, у яких розміщено завдання до практичних робіт і тести до тем.

suenk uml 4

«Курси, розроблені кафедрою української мови, не можна вважати авторськими: до їх створення долучається декілька викладачів, які докладають чимало зусиль для підготовки якісних теоретичних і практичних матеріалів, покликаних допомогти студентам оволодіти необхідними знаннями, уміннями та навичками з обраної спеціальності», – зазначила Т. М. Мішеніна.

suenk uml 5

Проф. Т. М. Мішеніна долучилася й до розробки електронних курсів «Дидактика вищої освіти» та «Актуальні питання дидактики», призначених для підготовки докторів філософії. Ці курси дозволять аспірантам оволодіти необхідними навичками фахових досліджень і згодом успішно репрезентувати власні наукові результати.

11325
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31