img37

21 травня 2020 року на платформі Moodle Криворізького педагогічного відбувся пробний іспит із філософії, який засвідчив готовність системи до проведення екзаменаційної сесії у дистанційному режимі.

img38

Здобувачі вищої освіти мали можливість ознайомитися з тим, як саме проходитиме один із найважливіших екзаменів та додатково отримати до п’яти балів за правильні відповіді. Пробний іспит повністю відповідав формі офіційного екзамену, проте був значно простішим та передбачав менше часу на виконання. Студенти мали надати дві відповіді у формі есе та виконати п’ять тестових завдань різних типів. За результатами іспиту переважна більшість студентів ІІ курсу склала екзамен та отримала додаткові бали.

img63

«Нещодавно закінчився пробний екзамен із філософії. Щодо структури та завдань жодних питань не виникло: все прозоро та зрозуміло. Спочатку були технічні проблеми, але їх швидко усунули; час, який було на це витрачено, нам надали як додатковий», – розповіла прес-центру студентка ІІ курсу факультету іноземних мов Катерина Солощенко.

У пробному екзамені взяли участь чимало викладачів різних спеціальностей КДПУ, які отримали можливість ознайомитися з процедурою і формою дистанційного екзамену.

img64

Ще одним завданням онлайн-заходу стало випробовування СУЕНК КДПУ. Це дало змогу протестувати роботу платформи Moodle, а інформаційно-обчислювальному центру виявити моменти, які потребують удосконалення та відповідного налаштування, оскільки під час пробного екзамену система зафіксувала понад 900 активних користувачів сайту. У підсумку було виявлено, що система є надійною.

img82

Зав. кафедри філософії, канд. філософ. наук, доц. Н. П. Козаченко розповіла: «Попри певні технічні ускладнення пробний іспит із філософії пройшов успішно. Більшість студентів дала правильні відповіді на запропоновані питання й тести. Основні проблеми, на які варто звернути увагу: 1) багато студентів заходило в систему з телефонів і під час введення тексту автозаміна виправляла деякі слова, що іноді спотворювало текст. Тому на екзамен із філософії в систему MOODLE бажано заходити не з телефона, а комп’ютера/ноутбука; 2) треба також враховувати навантаження й пропускну здатність системи, яка надає доступ користувачам порційно, а не одночасно, тому декілька хвилин необхідно зачекати. Саме тому вирішено збільшити екзаменаційний час до двох годин; 3) відкриті питання для пробного іспиту були дуже прості й відповідати на них трьома реченнями було не варто, а тим паче переписувати або копіювати інформацію з Гугла. Ми одразу бачили плагіат і оцінювали таку «відповідь» у 0 балів. Під час підготовки до іспиту потрібно орієнтуватися не на «Всесвітнє павутиння», а на лекції викладачів нашої кафедри. Головне у вивченні філософії – це здатність формулювати власні думки, переконливо доводити й аргументувати свою позицію, послуговуючись не готовими текстами, а особистими міркуваннями».

Задля повторної перевірки роботи СУЕНК КДПУ наступного тижня буде проведено ще один пробний екзамен з іноземної мови для студентів І курсу та викладачів. До складання іспиту можуть долучитися всі охочі.

Дякуємо всім студентам і викладачам, які взяли участь у складанні пробного екзамену!

11941
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок