img33

Щороку професорсько-викладацький склад Криворізького педагогічного прагне зацікавити молодь і допомогти майбутнім абітурієнтам із вибором професії, використовуючи при цьому різні методи, форми та підходи.

img34

24 березня 2021 року на фізико-математичному факультеті відбулася шкільна екскурсія «Magical Physics» до навчально-наукової лабораторії, організована представниками кафедри фізики та методики її навчання. Захід проходив із дотриманням карантинних вимог.

На екскурсії були присутні вчителі та учні 7-9 класів Криворізької загальноосвітньої школи № 51. Головною метою зустрічі стало зацікавлення учнів фізикою, привернення їх уваги до цієї важливої науки, розширення їх кругозору й збагачення світогляду.

Викладачі кафедри відзначили, що для того, щоб займатися фізикою, необхідно бути спостережливим, адже фізика є фундаментальною наукою, що свідчить про її постійний розвиток, пов’язаний із появою нових відкриттів у цій галузі.

img78

Екскурсія була присвячена темі коливань і хвиль. Присутні почули детальну розповідь про різні механічні й звукові коливання та інші явища, дізналися, як вони утворюються і яким є принцип їх дії, більше дізналися про електромагнітні хвилі, що нас оточують. Цікавими були й досліди спектру водню – найпоширенішої речовини в природі.

«Фізика – це наука про природу, що вивчає мікро-, макро- та мегасвіти; з нею пов’язана як жива, так і нежива природа. Ми показали школярам досліди, які відповідають рівню їх знань із фізики: обрали демонстрації оптичних, механічних, звукових явищ, які є яскравими та справляють на учнів позитивне враження», – розповіла прес-центру канд. фізико-математичних наук, доц. В. М. Кадченко.

Наприкінці зустрічі представники кафедри фізики та методики її навчання подарували учням невеличку фігурку сови – символу мудрості, надруковану на 3D-принтері.

img79

Із 30 березня 2021 року на факультеті іноземних мов розпочалася робота консультаційних пунктів «Стежками ФІМ», покликаних допомогти майбутнім абітурієнтам у виборі спеціальності. Конференції проходитимуть в онлайн-режимі за допомогою платформи Zoom.

Під час першої такої відеоконференції відповіді на свої запитання отримали особи, які планують вступити на спеціальності «Середня освіта (російська мова і література)» та «Філологія (германські мови та література (переклад включно), перша – англійська)».

img96

До присутніх звернувся завідувач кафедри перекладу та слов'янської філології, канд. філол. наук, доц. М. О. Дудніков, який коротко розповів про спеціальності, можливості та перспективи навчання на факультеті іноземних мов.

«На сайті університету є детальний перелік предметів, ЗНО з яких ви можете скласти задля того, щоб вступити на спеціальності факультету іноземних мов; там же розміщена актуальна інформація щодо вступної кампанії. А для того, щоб стати перекладачем бажано, щоб у вас обов’язково були сертифікати з української та іноземної мови й одного предмету на вибір», – зазначила заступник декана факультету іноземних мов, канд. філол. наук, доц. М. В. Бережна.

img97

Протягом зустрічі присутні отримали відповіді стосовно особливостей навчання на факультеті, специфіки та різноманіття майбутніх дисциплін, детальніше дізналися про те, як відбувається освітній процес у Криворізькому педагогічному.

Запрошуємо майбутніх вступників більше дізнаватися про спеціальності нашого університету
й бажаємо вдалого вибору власної освітньої траєкторії!
14994
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30