img32

У січні поточного року шаховий клуб «Еліта» святкує ювілей – десятиріччя від дня заснування. Протягом його історії в клубі провели й започаткували чимало традиційних заходів, зустрічей та змагань.

img32

У 2010 році голова первинної профспілкової організації КДПУ, канд. пед. наук, доц. Л. В. Бурман, канд. біол. наук, доц. кафедри фізичної культури та методики її викладання В. І. Марчик і канд. пед. наук, доц. В. О. Ківа ініціювали створення першого в місті студентського шахового клубу на базі Криворізького педагогічного. Підтримав цю ідею ректор університету, д-р філос. наук, проф. Я. В. Шрамко.

Створення нового культурного осередку розпочалося в приміщенні колишньої дискотеки. Після урочистого відкриття клуб швидко здобув популярність як серед студентів, так і у колі викладачів та працівників університету.

img32

Керівником і головним суддею новоствореного шахового клубу став В. О. Ківа, який опікувався облаштуванням закладу, організував чимало зустрічей з кандидатами й майстрами спорту з шахів і шашок, заснував багато змагань, що стали традиційними.

img80

В. О. Ківа – випускник і ветеран праці КДПУ, який розпочав свою викладацьку діяльність у 1960 році на кафедрі фізики та методики її навчання. Після смерті В. О. Ківи в 2019 році шаховий клуб очолив кандидат у майстри спорту з шахів І. О. Мозговий.

img81

Щороку на базі «Еліти» проводять різноманітні змагання: визначають переможців осіннього кубку, універсіади КДПУ з шахів «Першокурсник», чемпіонату з шахів та шашок серед студентів, які проживають у гуртожитках, універсіади КДПУ «Бадьорість та здоров’я» серед працівників, універсіади КДПУ серед жіночих і чоловічих команд, чемпіонату міста з шахів серед ЗВО тощо.

«Для нашого університету проведення щорічних змагань із шахів та шашок стало усталеною традицією. Їх головна мета – надати учасникам клубу можливість відпочити й перевірити свої сили», – розповіла прес-центру В. І. Марчик.

img109

Щороку задля вшанування пам’яті першого керівника клубу «Еліта» В. О. Ківи проводиться турнір із шахів серед викладачів, працівників та студентів Криворізького педагогічного, до якого можуть долучитися всі охочі.

Вітаємо представників шахового клубу «Еліта» 
з першою значною річницею!
13804
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок