psy service 1

Психологічна служба є самостійним структурним підрозділом Криворізького педагогічного, який підпорядковується ректору університету. Прес-центр дізнавався про завдання, мету, напрямки діяльності та організацію роботи психологічної служби в умовах карантину.

psy service 2

Психологічна служба на базі університету була створена у 2016 році, а у 2018 її було переформатовано та виокремлено в самостійний структурний підрозділ. Організація роботи цього структурного підрозділу регламентована Положенням, а завдання та обов’язки працівників визначені в посадових інструкціях соціального педагога та практичного психолога.

Головною метою психологічної служби є створення сприятливих умов для соціального та інтелектуального розвитку здобувачів вищої освіти й надання психологічної та соціально-педагогічної підтримки всім учасникам освітнього процесу відповідно до цілей та завдань системи освіти.

Психологічна служба має два напрямки роботи – соціальний та психологічний. За соціальний напрямок відповідає соціальний педагог, канд. пед. наук, асистент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Т. Г. Василюк. Психологічним напрямком опікується практичний психолог, асистент кафедри загальної та вікової психології О. А. Даценко.

psy service 3

До основних завдань психологічної служби належать: збереження та зміцнення психологічного та соціального здоров’я, сприяння особистісному, інтелектуальному, фізичному й соціальному розвитку здобувачів вищої освіти шляхом доповнення сучасних методів навчання та виховання ефективними психолого-педагогічними технологіями; сприяння забезпеченню психологічної безпеки, надання психологічної та соціально-педагогічної допомоги всім учасникам освітнього процесу; створення та своєчасне оновлення бази даних здобувачів вищої освіти пільгових категорій; щомісячна підготовка списків здобувачів освіти на призначення соціальної стипендії.

«Психологічна служба створена з метою забезпечення психологічного супроводу навчально-виховного процесу та збереження психічного здоров’я студентів і працівників університету; її діяльність ґрунтується на принципах компетентності й конфіденційності», – розповіла О. А. Даценко.

psy service 4

Основними напрямками діяльності психологічної служби є діагностика (виявлення причин труднощів у навчанні й психологічній адаптації; вивчення та визначення потенційних можливостей в освітньому процесі, професійному самовизначенні); профілактика (запобігання відхиленням у розвитку та становленні особистості, запобігання конфліктним ситуаціям в освітньому процесі); корекція (усунення виявлених труднощів соціально-психічного розвитку здобувачів вищої освіти); консультування (індивідуальна та групова робота, яка має на меті опрацювання запитів учасників освітнього процесу); зв’язки з громадськістю (спрямованість на співпрацю між окремими особами, колективами, соціальними групами).

«Психологічна служба – це важливий, необхідний структурний підрозділ університету, який надає підтримку студентам і працівникам. В умовах карантину графік роботи дещо змінився: соціальний педагог працює кожного дня, а практичний психолог здійснює прийом за індивідуальним графіком», – зазначила керівник психологічної служби Т. Г. Василюк.

11576
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30