seminar180521 1

18 травня 2021 року в Криворізькому педагогічному відбулася нарада-семінар із підготовки до акредитації освітньо-наукових програм. Зустріч відбувалася онлайн із використанням платформи Zoom.

seminar180521 2

Нараду модерувала перша проректорка, канд. філол. наук, доц. кафедри української мови О. А. Остроушко. Нарада була організована в інноваційній формі методологічного семінару-тренінгу, який проводила експерт НАЗЯВО, керівник експертних груп, завідувач кафедри педагогіки, докт. пед. наук, проф. Т. О. Дороніна.

До зустрічі долучилися гаранти освітніх програм, наукові та науково-педагогічні працівники, а також особи, задіяні в організації та проведенні акредитаційних експертиз освітніх програм ЗВО.

Головною метою наради-семінару стало надання практичної допомоги гарантам та іншим задіяним особам у належній підготовці до проходження акредитаційних експертиз, роз’яснення особливостей співпраці з представниками експертних груп (ЕГ) та галузевої експертної ради (ГЕР).

seminar180521 1

Зі вступним словом до присутніх звернувся ректор КДПУ, д-р філос. наук, проф. Я. В. Шрамко, який коротко охарактеризував важливість та вимоги акредитації, яку проходитимуть декілька освітньо-наукових програм (аспірантури) та зазначив: «Результат акредитації є дуже важливим для ЗВО, адже згідно з чинним законодавством підготовку здобувачів вищої освіти й аспірантів можна здійснювати лише за акредитованою програмою. Кожен науково-педагогічний працівник має бути максимально залучений та зацікавлений у такому відповідальному процесі, який триватиме в нашому університеті».

seminar180521 3

Завідувачка кафедри педагогіки, д-р пед. наук, проф. Т. О. Дороніна розповіла про аспекти взаємодії установи, що акредитується з експертною групою, коротко охарактеризувала етапи акредитації та закцентувала увагу присутніх на специфіці проведення такої процедури.

seminar180521 4

«Експертна група починає працювати з часу видання наказу; до ЗВО вони приходять вже підготовлені та подають певні запити. Дуже важливо, щоб будь-яке спілкування відбувалося лише через створені електронні кабінети. Важливо пам’ятати, що вся відповідальність покладається на гарантів програм, тому їм необхідно бути уважними та стресостійкими», – зазначила Т. О. Дороніна.

Присутні мали змогу детально ознайомитися з десятьма основними критеріями оцінювання PhD-програм ЗВО. На завершення онлайн-зустрічі відбулося жваве обговорення важливих питань, які цікавили учасників наради.

15760
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок