95 6

Сьогодні, 30 листопада 2018 року, на базі гімназії № 95 відбувся освітній захід «День педагогічного університету». Протягом цілого дня професорсько-викладацький склад Криворізького педагогічного збагачував знання учнів старшої школи.

У минулому році наш університет започаткував такий інтерактив між школярами і викладачами, який залишив після себе позитивні враження. Цього року університет вирішив продовжити такі зустрічі з учнями не тільки 11-х, а ще й 10-х класів.

95 4

Навчальний процес розпочався з теплих слів привітання професора, ректора університету Я. В. Шрамка: «Головна ідея полягає в тому, щоб ознайомити вас із специфікою університетського навчання. Навчання в університеті і за організацією, і за формою, і за змістом відрізняється від шкільної освіти. Тому ми вирішили спробувати провести основні шкільні дисципліни у форматі університетського заняття. На вас сьогодні чекають і лекції, і семінарські заняття. Також ви зможете ознайомитися з такими предметами, які в школі не вивчаються. Таким чином, ви отримаєте певні враження про те, що собою становить освіта вищого рівня. Це вам допоможе більш свідомо зорієнтуватися в подальшому виборі».

95 3

Після настанови ректора школярі перетворилися на справжніх студентів, які опинилися на першому у своєму житті лекційному занятті. Доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки Т. О. Дороніна розповіла учнівству про сучасну педагогічну науку й пріоритетні напрями її розвитку, про вимоги до сучасних фахівців, розмежування понять: «hard skills» і «soft skills». Також про переваги й проблемні моменти концепції «Нової української школи». Упродовж усієї лекції викладач зверталася до аудиторії, яка у свою чергу брала активну участь у запропонованій дискусії.

95 5

Далі старшокласники розподілилися за своїми класами, де на них уже чекали викладачі педагогічного. Учням була представлена насичена й цікава програма з таких предметів: англійська мова (доц. каф. англійської мови з методикою викладання О. В. Гладка), біологія (ст. викл. кафедри зоології та методики навчання біології В. В. Коцюруба), фізика (проф. каф. фізики та методики її навчання Р. М. Балабай), математика (ст. каф. математики та методики її викладання Д. Є. Бобилєв), історія (доц. каф. всесвітньої історії В. О. Яшин), правознавство (доц. кафедри історії України В. Г. Москаленко) географія (зав. каф. фізичної географії, краєзнавства та туризму, доц. В. Л. Казаков), інформатика (доц. каф. інформатики та прикладної математики П. В. Мерзлікін), українська мова (зав. каф. української мови, проф. Ж. В. Колоїз), українська література (доц. каф. української та світової літератур С. С. Журба), хімія (ас. каф. хімії та методики її викладання П. П. Нечипуренко), філософія (доц. каф. філософії А. І. Абдула), психологія (доц. каф. практичної психології О. П. Шестопалова), економіка (доц. кафедри економічної та соціальної географії та методики її викладання О. В. Бондаренко і ст. викл. тієї ж кафедри С. В. Мантуленко), французька мова (кандидат філологічних наук Н. О. Захарова). Також діти могли ознайомитись з новим предметом, якого не було в минулому році і який не вивчається в рамках шкільної програми – соціологією ( проф. каф. соціології та економіки А. С. Лобанова).

95 1

«Соціологія – це одна з базових гуманітарних наук, яка дає можливість нинішньому поколінню розумітися на всіх змінах, що відбуваються в суспільстві. Соціологія та її підгалузі дають відповіді на всі запитання, що пов’язані з ризиками. Наші діти повинні знати як живе суспільство, чому воно так живе і що необхідно зробити аби покращити своє життя. Враження від учнів дуже позитивні. Діти вдумливі, спостережливі, прекрасно йдуть на контакт. Я отримала величезне задоволення спілкуючись із ними», – розповідає Алла Степанівна.

95 2

Сьогодні у школярів був яскравий і шалений день. Вони мали можливість дізнатися багато нового, подивитися на світ іншими очима, розширити свій кругозір і адаптуватися до специфіки занять у виші. «Все було доволі цікаво й захоплююче. На парах нам не хотілося ні розмовляти, ні коментувати матеріал, адже ми бажали якомога більше послухати. Було дуже багато складних термінів, які ми опановуємо. Я вважаю, що необхідно проводити такі заходи тому, що вони сприяють самопізнанню і саморозвитку. Будь-яка нова інформація є необхідною, адже не можна знати, що саме в житті тобі знадобиться», – ділиться враженнями учениця 10-Б класу Марія Сапата.

День педагогічного університету став кульмінацією тижня науки, який відбувався в гімназії № 95. Цей захід став чудовою нагодою для обміну досвідом між педагогічними колективами школи й вишу, можливістю для профорієнтації майбутніх абітурієнтів і важливим аспектом серед ланок безперервної освіти.

6334
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30