23 травня 2024 року відбулося чергове засідання Вченої ради Криворізького державного педагогічного університету.

Перед початком зборів голова Вченої ради, ректор КДПУ Шрамко Я. В. урочисто вручив атестат доцента кафедри математики та методики її навчання Польгун К. В. й побажав від імені всього колективу подальших успіхів і наукових звершень.

З доповіддю про вивчення, викладання та використання англійської мови в університеті виступила завідувач кафедри англійської мови з методикою викладання Салата І. А., закцентувавши на реалізації в КДПУ концептуальних засад державної політики щодо розвитку англійської мови у сфері вищої освіти, концепції триступеневої безперервної системи вивчення іноземних мов, на забезпеченні викладання навчальних дисциплін «Англійська мова», «Англійська мова за професійним спрямуванням», дисциплін науково-предметної підготовки бакалаврів і магістрів, які навчаються за спеціальностями 014 Середня освіта (Англійська мова і зарубіжна література), 035 Філологія. За результатами обговорення виступив ректор Шрамко Я. В., наголосивши на важливості вивчення здобувачами англійської мови задля розширення культурних, освітніх і професійних можливостей, що відповідає очікуванням роботодавців зокрема та уможливлює реалізацію європейських і глобальних прагнень українського суспільства загалом.

Стан виконання кафедрами університету кадрових вимог щодо забезпечення провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти проаналізувала перший проректор Остроушко О. А., закцентувавши на необхідності постійного й неухильного виконання вимог пунктів 36-38 Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності, відповідності професійної кваліфікації науково-педагогічних працівників освітнім компонентам на відповідному рівні вищої освіти.

Також на засіданні Вченої ради розглянуто питання про присвоєння вченого звання; ухвалено рішення про утворення спеціалізованих учених рад для проведення разового захисту дисертації з метою присудження ступеня доктора філософії; затверджено зміни і доповнення до Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність у Криворізькому державному педагогічному університеті; затверджено індивідуальні навчальні плани учасників освітньої міжнародної академічної мобільності; внесено зміни до навчальних планів підготовки бакалаврів заочної форми здобуття освіти ОП «Біологія та здоров’я людини. Хімія» (2021 р., 2023 р.); розглянуто інші питання щодо забезпечення освітньої та наукової діяльності університету.

З рішеннями Вченої ради можна ознайомитись за покликаннями:

Рішення 1 Вченої ради від 23.05.2024 р. (завантажити)
Рішення 2 Вченої ради від 23.05.2024 р. (завантажити)
26609
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30