Впродовж 21 – 24 травня 2024 р. відбувались секційні засідання міжнародної наукової конференції «5th International Conference on Sustainable Futures: Environmental, Technological, Social and Economic Matters».

Викладачі кафедри: Ірина Остапчук, Вікторія Пацюк та Володимир Казаков виступили у секції «Nuclear Safety and Environmental Protection (IASEI-2024)» 23.05.2024 р. із доповіддю на тему «Ecological tourism in the industrial environment: a new vision».

В цій доповіді було висвітлено напрацювання викладачів з 2000 року, коли було проведено експедиційні дослідження, екологічні навчальні практики спрямовані на виявлення потенційних об’єктів екологічних екскурсій та турів. Потім тривав процес розробки та апробації авторських екологічних екскурсій і турів (з 2010 по 2024 рр.), впровадження їх у практику туристичної діяльності Громадської організації «Кривбастур» (директор - Казаков В. Л.). Це дозволило підтвердити атрактивність відібраних туристичних об’єктів для широкого загалу відвідувачів і не фахівців з екології, ефективність використаних форм і методів екскурсійної роботи, сформувати оцінку туристичної привабливості розроблених екологічних екскурсій та турів до Кривого Рогу. Зрештою – підтвердити правильність теоретичних висновків і сформувати авторську інтерпретацію екологічного туризму, обґрунтовану на теоретичному, емпіричному та методичному рівнях.

У цій концепції екологічний туризм є одним із видів індустріального та сталого туризму і має на меті – подорожі до екологічних туристичних об'єктів (не обов'язково природних), які демонструють своїм станом прояв різних екологічних проблем та їх наслідків з метою здійснення екологічної освіти і виховання. Це різноманітні ландшафти, які зазнали негативних антропогенних змін, самостійно відновились після таких змін, були рекультивовані, або діючі промислові об’єкти з чіткою екологічною функцією (наприклад, станція аерації, де очищуються стічні води міст, сміттєсортувальні підприємства, полігони твердих побутових відходів, тощо). Екологічні об’єкти в індустріальному середовищі виступають як об’єктами екологічного туризму так і екологічних екскурсій.

Автори дослідження висловлюють вдячність організаторам конференції за можливість висвітлити результати науково-практичних досліджень, ознайомитися із роботами інших дослідників та за високий рівень організації роботи конференції.

 2  1
 7  3
 5  7
   
26600
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30