26 лютого 2024 року відбулася оперативна нарада при ректорові університету, у якій узяли участь проректори, декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, заступник головного бухгалтера, голова профкому університету, завідувачі кафедр (англійської філології, хімії та методики її навчання, ботаніки та екології, фізичної культури та методики її викладання, історії), а також методист сектору акредитації та ліцензування навчально-методичного відділу. На нараді обговорено питання підготовки матеріалів для акредитації окремих освітньо-професійних програм (ОПП) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Під час наради виступили завідувачі кафедр, які прозвітували про стан підготовки матеріалів для акредитації ОПП, зокрема, поінформували присутніх про створення робочих груп для перегляду ОПП, розподіл обов’язків між їх членами; висвітлили факультетський досвід вивчення акредитаційних справ інших ЗВО та зауважень НАЗЯВО; узагальнили результати взаємодії зі стейкхолдерами (роботодавцями та студентами) та особою, відповідальною за акредитацію освітніх програм КДПУ; проаналізували результати опитування здобувачів освіти; акцентували увагу на труднощах, що виникали під час підготовки матеріалів до акредитації; окреслили подальші перспективи роботи в цьому напрямі.

Онищенко І. В., відповідальна за акредитацію освітніх програм КДПУ, поінформувала про стан підготовки матеріалів для акредитації освітніх програм «Англійська мова, зарубіжна література», «Історія і суспільствознавчі дисципліни», «Хімія. Інформатика», «Екологія», «Фізична культура». Ірина Володимирівна узагальнила аспекти виконаної роботи, закцентувала на труднощах та надала рекомендації щодо належної підготовки матеріалів акредитаційних справ.

В обговоренні взяли участь декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу Бондаренко О. В., яка ознайомила з проміжними результатами опитувань, що тривають в університеті, а також перший проректор Остроушко О. А., яка презентувала присутнім результати координування та контролю стану підготовки матеріалів для акредитації ОПП.

Позитивно оцінюючи стан готовності до акредитації ОПП, ректор Шрамко Я. В. зауважив, що пріоритетним у підготовці акредитаційних матеріалів є злагоджена взаємодія членів робочої групи на чолі з гарантом освітньої програми за безпосереднього контролю декана факультету.

У різному виступили:

– Остроушко О. А., перший проректор, яка поінформувала про проєкт «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат», реалізацію якого здійснює Громадська спілка «Освіторія» в партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і Міністерством освіти і науки України. Оксана Андріївна висвітлила умови участі викладачів університету в проєкті тренерів-фасилітаторів, а також наголосила на можливості отримання сертифікату з підвищення кваліфікації та перспективі поширення набутого досвіду серед освітян свого регіону.

25152
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31