Як повідомляє офіційна сторінка кафедри української мови, 25 квітня 2018 року у Криворізькому педагогічному відбувся круглий стіл, присвячений відомим українцям та їх внеску до становлення української державності.

Важливу роль у творенні державності й нації відіграють визначні особистості – люди, які є прикладом жертовності, любові, саморозвитку не лише для особистісного становлення, а й для усього суспільства. Дослідження сторінок їх біографій доводить: успіх будь-якої справи залежить від пасіонаріїв, їх відданої праці.

Круглий стіл організували викладачі кафедри української мови – доц. Світлана Бузько, доц. Вероніка Городецька, доц. Наталія Малюга  спільно з відділом міжнародних зв’язків Криворізького педагогічного. У заході взяли участь студенти-магістранти факультету української філології й студенти з Туркменістану. За круглим столом йшлося про історичних і сучасних видатних особистостей родом з України; іноземні студенти захоплено говорили про діячів, відомих їм ще на Батьківщині – братів Кличків, Андрія Шевченка, Василя Вірастюка.

Родзинкою заходу стали виступи студентів з Туркменістану, які із задоволенням долучилися до мистецтва українського поетичного слова. В їх виконанні лунали вірші Л. Українки, Т. Шевченка, Б. Олійника, М. Вінграновського, Л. Костенко. А магістранти факультету української філології запропонували до уваги присутніх коментовані авторські відеопрезентації, присвячені нашим всесвітньо відомим співвітчизникам – видатним діячам науки, мистецтва, спорту.

«Я вже не перший рік працюю з іноземними студентами. Інтеграція в культурний простір – надзвичайно важлива для них. Заходи на кшталт сьогоднішнього круглого столу надають іноземцям можливість доторкнутись до багатогранної української культури, нагоду продемонструвати знання української мови, набуті за час навчання у Криворізькому педагогічному, сприяють розвитку міжкультурних комунікацій», – коментує важливість заходу завідуючий відділу міжнародних зв’язків Вячеслав Турський.

4777
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30