gon4ar quest 3

Протягом цього тижня Криворізький педагогічний університет проводив цілу низку різноманітних заходів. Так, 6 листопада 2018 року в 228 аудиторії головного корпусу відбувся розважально-пізнавальний захід, присвячений святкуванню 100-річчя від народження Олеся Гончара.

gon4ar quest 1

На урочистій події були присутні студенти 1-3 курсів, магістри другого року навчання природничого факультету, викладачі кафедри ботаніки та екології, української літератури й працівники бібліотеки. Головною метою цієї події стала популяризація українських письменників, прищеплення любові до українських творів, виявлення патріотичних почуттів у сучасної молоді.

gon4ar quest 2

Для того, щоб студентство розширило свій кругозір, доцент кафедри української та світової літератур І. М. Онікієнко підготувала невелику доповідь про життєвий шлях і творчість видатного письменника. Вона розповіла про важку долю, силу волі й незламність нашого класика. Долучилася до цієї дискусії і Г. М. Віняр, яка поділилася своїми враженнями від творчої спадщини талановитого «патріарха української літератури». Приємною несподіванкою для студентів стала віртуальна виставка творчості Олеся Гончара, з якою кожен зміг ознайомитися більш детально.

Особливою «родзинкою» цього заходу стала конкурсна програма серед студентства. Хлопці та дівчата виконували різноманітні завдання гуманітарного спрямування, що є досить специфічним для здобувачів вищої освіти природничого напрямку. Але талановиті педагоги – талановиті в усьому. Третьокурсники долучилися до створення інтерактивних конкурсів, які апробували на командах першокурсників «Прапороносці» і другокурсників «Лебеді».  Учасники мали змогу проявити свої здібності в конкурсах «Обери фото», «Продовж рядок», «Вгадай назву твору», «Творчий конкурс», «Хвилинка» та ін.

gon4ar quest 4

Для «Творчого конкурсу» студенти повинні були підготувати сценку або виразно продекламувати будь-який твір О. Гончара. У конкурсі «Хвилинка» ведучі за одну хвилину зачитували командам питання, на які вони відповідали «так» або «ні». Питання стосувалися не лише творчості й біографії Олеся Гончара, а й інших творців української літератури. Це показало, наскільки гарно студенти можуть відрізнити одних авторів від інших та як вони взагалі орієнтуються в українській літературі. Конкурс «Вгадайте назву твору» – це всім відома гра «Крокодил», де студенти показували назви творів письменника лише за допомогою жестів.

gon4ar quest 5

«Це був мій дебют як ведучого і мені дуже сподобалось. Розуміючи, що в наш час мало кому цікаве просте читання чи слухання творів, ми вирішили провести цей захід у формі батлу між студентами-біологами і дізнатися, наскільки студенти, які вивчають природничі дисципліни, розуміються на літературі. Без духовного розвитку, який, зокрема, забезпечує і читання літератури, неможливе формування гармонійно розвиненої особистості й громадянина. Олесь Гончар – письменник, який творив у роки радянського соціалізму, прославляв Україну та український дух. Все це надає нам можливість говорити про те, що нам необхідно знати його літературну спадщину. Саме тому ми вважаємо, що такі заходи потрібно проводити», – розповідає студент природничого факультету Анатолій Воложев.

За такими цікавими завданнями час пролетів непомітно. Команди проявили не лише свою кмітливість, а й інтелектуальну обізнаність. Після цієї незвичної зустрічі кожен виніс для себе щось нове або збагатив власні знання. Проведення заходів такого характеру формує у студентів національну свідомість, виховує патріотичні почуття й гордість за свою країну.

6103
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31