img7

5 листопада 2021 року в Криворізькому педагогічному відбулася настановча конференція з виробничої практики в закладі вищої освіти для магістрантів ІІ курсу, яка проходила в онлайн-форматі. До зустрічі долучилися декани, методисти, наукові керівники та здобувачі вищої освіти восьми факультетів КДПУ.

img8

Виробнича педагогічна практика в закладах вищої освіти – це важлива частина підготовки фахівців ступеня вищої освіти «магістр», спрямована на закріплення та реалізацію в умовах освітнього процесу набутих студентами предметних та психолого-педагогічних знань, умінь і навичок.

Модератором зустрічі стала керівник виробничої практики, ст. викладач кафедри української мови Л. С. Цоуфал, яка повідомила присутнім основні вимоги до проходження практики, її тривалість і перелік необхідної документації.

img14

«Базою практики є випускова кафедра, на якій студент виконує магістерську роботу. Її мета – це забезпечення практичної підготовки магістрантів до професійної освітньої діяльності викладача вищої школи. Практика триватиме протягом трьох тижнів з 8 по 28 листопада 2021 року. За виконання всіх завдань практики ви зможете отримати максимальні 85 балів», – зазначила Л. С. Цоуфал.

img15

Основний етап виробничої педагогічної практики передбачає: відвідування занять, які проводить керівник практики; практичну роботу з підготовки та проведення навчальних занять зі студентами бакалаврату; відвідування й аналіз занять, проведених іншими студентами-практикантами; проведення консультацій із навчальних дисциплін, допомогу викладачу в керівництві самостійною роботою студентів; добір та оформлення дидактичного матеріалу з навчальної дисципліни; участь в організації та проведенні виховних заходів на факультеті або в окремій академічній групі; виконання завдання з психології.

img18

Методичні настанови щодо виконання завдань з педагогіки магістрантам надала канд. пед. наук, доц. кафедри педагогіки С. М. Щербина, яка наголосила на важливості виховної роботи зі студентами й зазначила: «Вам необхідно ознайомитися з планом виховної роботи куратора групи, з якою ви працюватимете протягом практики. Ви маєте провести один пробний і обов’язково один заліковий виховний захід, попередньо узгодивши тему з науковим керівником чи куратором».

img19

Завідувачка кафедри загальної та вікової психології, д-р психол. наук, проф. Н. М. Токарева закцентувала увагу практикантів на виконанні завдань з психології, детально висвітливши здійснення аналізу лекції викладача кафедри, за якою закріплений магістрант.

Після проходження практики магістранти подають керівникам такі документи: індивідуальний план практики; щоденник психолого-педагогічних спостережень; конспекти проведених навчальних занять; аналіз відвіданого заняття, проведеного керівником практики, або відкритого заняття, проведеного іншим викладачем випускової кафедри; методичну розробку проведеного виховного заходу; звіт про виконання завдання з психології; загальний звіт із практики.

Бажаємо нашим магістрантам успішно пройти практику
та здобути основні знання, уміння та навички для роботи зі студентством!
17342
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30