img7

На базі Криворізького педагогічного проводять цікаві профорієнтаційні заходи, які відвідують чимало учнів закладів освіти нашого міста. До організації цих івентів долучаються різні факультети університету, щоб надати майбутнім вступникам максимально повну інформацію про наявні можливості професійної підготовки.

Як ми повідомляли раніше, у листопаді 2022 року учні загальноосвітніх закладів нашого міста на практиці дізнавалися тонкощі науки про хімію. У грудні власні профорієнтаційні заходи провели на факультетах української філології та іноземних мов, фізико-математичному й психолого-педагогічному факультетах.

img17

6 грудня 2022 року науково-педагогічні працівники факультету української філології організували й провели профорієнтаційну зустріч із старшокласниками Криворізького обласного ліцею-інтернату та Криворізького ліцею № 127. Захід модерували доценти кафедри української та зарубіжної літератур Н. В. Яременко й Н. Є. Коломієць, професор кафедри української мови Т. М. Мішеніна, доцент кафедри української мови К. А. Качайло.

img28

9 грудня 2022 року учні десятих класів Педагогічної гімназії стали гостями кафедри фізики та методики її навчання. Вони відвідали STEM-центр, кабінет астрономії та Навчально-наукову лабораторію кафедри.

img34

Під керівництвом доц. Н. А. Хараджян учні ознайомились із основами робототехніки, 3D-друку й віртуальною реальністю; разом із доц. В. М. Кадченко поринули у світ експериментальної фізики та самостійно виконали цікаві демонстрації; у кабінеті астрономії з допомогою доц. С. Л. Мальченко отримали навички орієнтування по зоряному небу та дізналися про використання телескопів у сучасних дослідженнях астрофізики.

img35

13 грудня 2022 року в межах співпраці КДПУ із Криворізьким професійним гірничо-технологічним ліцеєм кафедра фізики та методики її навчання долучилася до проведення тижня фізико-математичних дисциплін. На платформі Google Meet відбувся онлайн-захід, присвячений використанню технології BYOD при вивченні фізики в умовах дистанційного навчання. Під час цієї зустрічі з ліцеїстами проф. В. М. Здещиц продемонстрував авторські мініатюрні лабораторні установки для проведення фронтальних лабораторних робіт з фізики.

img43

21 грудня 2022 року на кафедрі фізики та методики її навчання провели профорієнтаційну квест-екскурсію для учнів 10-11 класів Криворізького ліцею № 95. Разом із доц. С. Л. Мальченко допитлива молодь поринула в безкрайній космос, дізналася цікаві факти про сузір'я, зорі, планети, отримала можливість скористатися телескопом. У Цифровій фізичній лабораторії наставницею учнів під час екскурсії стала доц. В. М. Кадченко, яка продемонструвала гостям університету цікаві явища всіх розділів фізики, а доц. Н. А Хараджян познайомила учнів та вчителів зі здобутками науки майбутнього – робототехніки.

img50

27 грудня 2022 року викладачі кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання провели онлайн-захід, на який завітали учні Криворізького ліцею № 71. Темою цієї зустрічі стало святкування Різдва в Німеччині. Присутні дізналися про різдвяні традиції, відчули святкову атмосферу, познайомилися із цікавими атрибутами німецького Різдва. На заході учні розширили власні культурологічні й мовні кордони: занурилися в культурне середовище країни мови, яку вивчають, а також отримали можливість вивчити цікаву тематичну лексику німецькою.

img51

29 грудня 2022 року на кафедрі практичної психології відбувся профорієнтаційний захід у режимі онлайн, який відвідали випускники ліцеїв, психологи й соціальні педагоги. Доценти кафедри Л. О. Гапоненко й О. П. Шестопалова спільно з психологом криворізького «Центру професійного розвитку педагогічних кадрів» Ю. О. Якубовською надали інформацію про особливості соціальної та практичної значущості психодіагностики в роботі практичного психолога. Більш детальну інформацію про діагноста, експерта та фахівця з перевірки на поліграфі представила О. П. Шестопалова.

Бажаємо кожному випуснику й випускниці обрати спеціальність мрії
та зробити вдалий вибір власної освітньої траєкторії!
21116
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31