denmovy20 0

20 лютого 2020 року в актовій залі гуманітарного корпусу Криворізького педагогічного відбувся захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови.

Цей захід кожного року організовує та проводить факультет української філології. Викладачі та студенти захоплено готуються до святкової події, аби долучити свій голос до мільйонів голосів українців на захист рідної мови.

denmovy20 1

З вітальним словом до присутніх звернулася д. філол. н., зав. кафедри української мови, проф. Ж. В. Колоїз, яка наголосила: «Бути патріотом – це означає любити рідну мову та спілкуватися нею. Мова – це, насамперед, ознака нації, і якщо ми це зрозуміємо, ми будемо почуватися людьми».

denmovy20 2

За внесок у розвиток українськості та за утвердження престижу української мови нагороди-відзнаки отримали викладачі кафедри української мови. Грамотами були нагороджені переможці студентської олімпіади з української мови та літератури, переможці конкурсу «Знавці рідного слова» та студенти, які активно долучаються до життя факультету.

denmovy20 3

«Відомий німецький філософ М. Гайдеггер казав: «Мова – це дім буття», – тому без рідної мови в людини не може бути домівки. Більшість людей навіть зараз не розуміє, що триває боротьба за національну ідентичність, тому нам вкрай важливо відстоювати та захищати мову своєї Батьківщини. Єдність країни можлива тільки через збереження національного коду - мови. Вона - найцінніший скарб. Саме завдяки мові створена наша культура, за її допомогою ми можемо долучатися до культурних надбань людства. Цінуймо, плекаймо рідне слово та пам'ятаймо, що доля української мови - це доля української держави», – зазначив ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко.

denmovy20 4

Студенти ІІ та V курсів факультету української філології під керівництвом канд. філол. н., доц. кафедри української мови Н. М. Малюги представили яскраві номери та спробували доторкнутися серцем до прекрасного світу мов.

Дякуємо всім учасникам свята рідної мови!
Плекаймо чисте джерело українського слова разом!

10266
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30