В рамках вивчення курсу "Європейська та Євроатлантична інтеграція України" магістранти гр. ІС-м-23 опановували онлайн-курс на платформі Prometheus "Україна на шляху до ЄС".

Від авторів курсу:

"Інтеграція до ЄС – складний процес, метафорично схожий на стикування космічних кораблів у невагомості, він зачіпає різні сфери життя. Наша задача – розібратися хоча б загалом у контексті цього масштабного єднання: в особливостях політичного ландшафту, безпекового, інноваційного, соціального, ринкового, “зеленого” компонентів, щоб знайти в цьому процесі власне гідне місце і роль.  Процес євроінтеграції, переговорів щодо вступу в ЄС потребуватиме тисяч фахівців, які будуть шукати оптимальні шляхи та компроміси для приєднання України до країн членів ЄС.

Вкрай важливо аби ми були готовими до включення у процес в якості активних та ефективних співтворців нового Європейського Союзу і нової України, щоб ми розуміли передумови та правила гри, щоб ми сприймали виклики, які треба пройти, як завдання, а не як проблеми.

Немає сумнівів, що і на нашу Батьківщину і на Європейський Союз чекають зміни. Україна – не прохач, а рівноправний партнер, який не лише багато виграє від інтеграції до сім’ї європейських країн, але і надасть величезний, потужний та свіжий імпульс Європейському Союзу. 

 

Євросоюз 1

Євросоюз-211.jpgЄвросоюз 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Курс «Україна на шляху до ЄС» викладають зірки політики, дипломатії, науки громадської сфери: Андрюс Кубілюс, Раса Юкнявічене, Дмитро Шимків, Ольга Трофімцева, Геннадій Максак, Маріанна Онуфрик, Наталія Куссуль, Андрій Шелестов, Ганна Яйлимова. Ми горді й раді, що залучили саме цих експертів. Це робить курс надзвичайно живим, динамічним, захопливим і легким для сприйняття". 

 

24082
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31