image001

19 вересня 2020 року в парку імені Б. Хмельницького пройшов святковий захід із нагоди 245-ї річниці з дня заснування міста Кривий Ріг. У цьому заході взяли участь й факультети Криворізького педагогічного. Подія відбулася з дотриманням усіх карантинних обмежень.

image003

На заході було представлено шість інтерактивних локацій від чотирьох факультетів КДПУ, які викликали захоплення та зацікавлення у мешканців міста.

image005

Перша локація була представлена фізико-математичним факультетом і мала назву «Робототехніка». На ній було продемонстровано різні моделі роботів під час виконання ними певних завдань. Керівник «Школи робототехніки», доцент кафедри інформатики та прикладної математики, канд. пед. наук Н. А. Хараджян зазначила: «Інформаційні технології – це наше сьогодення, і для того, щоб зрозуміти що і як працює, необхідно вивчати природничі дисципліни. Однією з локацій, презентованих нашим факультетом, є «Школа робототехніки», яка демонструє різні цікаві новинки в галузі інформаційних наук».

image007

На другій локації кафедра фізики та методики її навчання представила «Астрономічну лабораторію». Гості мали змогу побачити, як працює телескоп, подивитися на проєкцію сонця, ознайомитися з макетом сузір'їв та сонячної системи.

image009

Після цього присутні могли відвідати локацію «Художник», представлену факультетом мистецтв. На ній було презентовано 15 дипломних робіт студентів художньо-графічного відділення різних років.

image011

Від факультету дошкільної та технологічної освіти було представлено дві локації. Кафедра загальнотехнічних дисциплін та професійного навчання створила локацію «Технічний дизайнер». Відвідувачі мали змогу побачити роботи з механічної обробки металу й дерева, виконані студентами у творчих майстернях під час навчання та практики.

image013

Демонстрація жіночих суконь відбулася на локації «Дизайнер-модельєр». «Робота наших студентів безпосередньо пов’язана з моделюванням одягу, тому сьогодні ми презентуємо наші колекції. У костюмах поєднано деконструкцію й готику. Також важливо, що за основу взята звичайна біла чоловіча сорочка, але погляньте – які ніжні образи», – зазначила д. пед. наук, доцент кафедри педагогіки та методики технологічної освіти С. Л. Кучер.

image015

Наступною локацією стала «Хімічна лабораторія», яку підготували представники природничого факультету. На ній відбувалася демонстрація хімічних дослідів. «Сьогодні ми демонструємо різні експерименти: кольорові реакції, «Хамелеон», вогонь на долоні, ртутне серце та багато чого іншого», – розповів старший викладач кафедри хімії та методики її навчання, канд. пед. наук П. П. Нечипуренко.

Криворізький педагогічний вітає рідне місто зі святом!
Миру, добробуту та злагоди усім його мешканцям!
12639
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок