Як ми повідомляли, 1 червня 2018 року розпочав роботу літній учнівський профорієнтаційний табір «Profession 3.0». Табір, організований для учнів 9-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Кривого Рогу працював до 22 червня на базі Молодіжного центру Криворізького державного педагогічного університету за ініціативи Громадської організації «Академія тренінгової освіти». Роботу табору координував Центр сприяння працевлаштуванню студентів і випускників КДПУ.

«Profession 3.0» пропонував кілька напрямів, серед яких кожен небайдужий до знань майбутній студент обрав собі наукову галузь до смаку. А вибір був великий: учні отримали нагоду відвідати заняття та долучитися до практичної роботи у царині фізико-математичних, природничих, філологічних, мистецьких, психолого-педагогічних, технологічних, географічно-туристичних і суспільно-гуманітарних дисциплін.

Криворізький педагогічний запропонував учасникам масштабної профорієнтаційної події низку яскравих презентацій факультетів і спеціальностей університету. Екскурсії до бібліотеки КДПУ і Молодіжного центру, бесіди про опанування майбутнього фаху, корисні консультації від викладачів продемонстрували допитливій молоді потенціал вишу, зацікавили спектром можливостей, який сьогодні пропонує вища педагогічна освіта.

Найбільший інтерес учнів викликали природничий і фізико-математичний напрями роботи табору. Інтерактивні заняття з хімії у «Школі агента Інкогніто» і екскурсія до університетського зоологічного музею, експериментальні дослідження і квести, знайомство з актуальними напрямами сучасних екологічних досліджень, демонстрації гербарних зразків та мікропрепаратів анатомічної будови рослин – природничому було що запропонувати майбутнім дослідникам будови світу.

Фізико-математичний напрям захопив школярів заняттями з перспективної сучасної науки – робототехніки, завжди актуальної інформатики, багатої на феєричні досліди фізики. Познайомились учні і з романтикою зоряної науки – астрономії, відвідавши університетську обсерваторію.

Великою популярністю користувався і класичний для вишу психолого-педагогічний напрям. Серед освітніх подій цієї ланки роботи табору – актуальний тренінг з елементами акторського мистецтва «Соціальний інтелект людини: як стати хорошим оратором, вміти розпізнавати настрій людей та впливати на них» і робота студії «Експрес-діагностики лідерського потенціалу особистості», спрямована на дослідження ключової компетенції фахівця ХХІ століття.

Мистецький напрям роботи табору зацікавив яскравою різножанровою хореографією та відеолекцією, присвяченою історії та особливостям сучасного дизайну.

Викладачі, які представляли географічно-туристичний напрям, познайомили учнів з різними видами туризму, розповіли про його зв'язок з географією. Діти попрацювали з основним туристичним спорядженням, дізналися про особливості його використання, переглянули документальну стрічку «Туристичні будні студентів університету».

Технологічний напрям запам’ятався цікавими майстер-класами з виготовлення металевих виробів і різьби по деревині, на яких старшокласники познайомилися з технологією обробки дерева і металу. Довідались учасники табору і про навчальну базу автокласу КДПУ та методи вивчення автосправи. 

Більше фото у Галереї

5232
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31