021120-1

На базі КДПУ вперше в Кривому Розі започатковано методичний семінар із робототехніки. Семінар «Робототехніка в освіті» проводитиметься щомісячно протягом року на онлайн-платформі Google Meet.

Організаторкою та ідейною натхненницею семінару стала канд. пед. наук, доцент кафедри інформатики та прикладної математики Н. А. Хараджян. До семінару долучилися представники дошкільної ланки освіти – колектив ЗДО № 57, вчителі інформатики, фізики, математики, християнської етики середніх і старших класів Криворізької Центрально-Міської гімназії, Криворізького природничо-наукового ліцею, КЗО «Криворізька спеціальна школа «Сузір’я» Дніпропетровської обласної ради», загальноосвітніх шкіл міста, а також представники ВСП «Гірничий фаховий коледж КНУ» й Криворізького коледжу Національної металургійної академії України.

021120-2

Географія слухачів семінару не обмежується закладами освіти нашого міста – до криворіжців приєдналися представники середньої загальноосвітньої школи № 55 м. Львова, вчителі якої гостинно приймали викладачів КДПУ, що в серпні 2019 року проводили там навчальний інтенсив із робототехніки; а також учителі Нікопольської середньої загальноосвітньої школи № 6.

Серед учасників семінару є й викладачі Криворізького педагогічного: канд. пед. наук, доцент кафедри педагогіки та методики технологічної освіти Ю. С. Кулінка, канд. пед. наук, ст. викладач кафедри початкової освіти Ю. О. Баруліна, асистент кафедри інформатики та прикладної математики Г. І. Іванова, а також студенти фізико-математичного та психолого-педагогічного факультетів.

021120-3

У жовтні відбулося заняття на тему «Інструменти впровадження STEM-освіти при вивченні природничо-математичних дисциплін». Серед запланованого – розгляд методик упровадження STEM-підходу в дошкільній та початковій освіті, а також у навчанні дітей з особливими потребами; освітня робототехніка в основній та старшій школі; майстер-класи з об’ємного моделювання 3D ручкою та з побудови моделей для створення власних методичних матеріалів, і багато інших тем. «Усі учасники заняття отримають сертифікати про короткотривале (шестигодинне) підвищення кваліфікації», – зазначила Н. А. Хараджян.

Бажаємо успіхів у навчанні – в оволодінні комплексом
нових знань, умінь і навичок!

 
13103
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31