20 березня на базі Криворізької гімназії № 95 було проведено «День педагогічного університету» для учнів випускних класів.

Основна ідея проведення «Дня педагогічного університету»  полягає в тому, щоб надати можливість майбутнім студентам, а сьогодні ще школярам, долучитись до університетського життя. Побачити, як воно — навчатись за академічними вимогами закладів вищої освіти, послухати лекції досвідчених викладачів й справжніх фахівців своєї справи.

«Подібні заходи для нас є дуже важливими, оскільки це налагодження співпраці вищої школи та середньої, можливість нашим педагогам повчитись у викладачів університету й обмінятись досвідом. Для дітей – це погляд на науку очима науковців, можливість відчути себе у вищій школі, відчути готовність до дорослого життя і зорієнтуватись у майбутньому виборі професій. Це можливість побачити, що якісна освіта доступна в рідному місті», – розповідає про цінність Дня КДПУ директорка гімназії Алла Шепілко.

Сьогодні учні мали змогу попрацювати з такими викладачами як проф. Тетяна Дороніна, проф. Володимир Корольський, доц. Наталя Хараджян, доц. Вадим Яшин, доц. Юрій Чирва, ст. викладач В. В. Коцюруба, доц. Володимир Казаков, асист. Павло Нечипуренко, доц. Олена Гладка, проф. Світлана Ковпік, проф. Жанна Колоїз, доц. Андрій Абдула, доц. Руслана Балабай, доц. Іванна Шаповал.

Своїми враженнями про День університету в гімназії з нами поділились викладачі та школярі. Як же вони відчували себе, перебуваючи поза межами звичного для  них середовища.

«Працювати з дітьми дуже цікаво, постійно береш від них нову енергію та сили, вивчаєш щось цікаве, аби донести їм, й відповідно постійно вчишся сам. Щодо уроку, то учні показали доволі високий рівень знання історії, що не може не тішити, адже їх вчителі – це випускники нашого факультету, мої студенти», – коментує Вадим Яшин.

«Мені цікаво брати участь у таких заходах. Це дозволяє вийти із зони комфорту, покинути звичну для мене студентсько-аспірантську спільноту й попрацювати в новому середовищі, що завжди проявляється в подальшому вдосконаленні власних педагогічних навичок», – ділиться враженнями професор кафедри фізики та методики її навчання Руслана Балабай.

Михайло Жуков, учень 11 класу, розповів про урок інформатики, який проводила Наталя Хараджян: «Для мене все було доволі інформативно й з цікавою подачею. Були підняті питання, які не мають чіткої відповіді, що змушувало працювати й шукати відповіді протягом тривалого часу».

Нагадуємо, що представники Криворізького державного  педагогічного університету вже проводили «День педагогічного університету» у Криворізькому навчально-виховному комплексі №129 «Гімназія – ліцей академічного спрямування» (КНВК «ГЛАС») й День КДПУ у Педагогічній гімназії.

Більше фото у Галереї

 

 

4325
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31