fmf160121 1

16 січня 2021 року на фізико-математичному факультеті відбувся День відкритих дверей у форматі онлайн-конференції. Представники факультету цікаво та захоплююче розкрили присутнім специфіку кожної спеціальності ФМФ.

fmf160121 1

Заступник декана фізико-математичного факультету, канд. пед. наук, доц. І. С. Мінтій виконувала обов'язки модератора й задавала темп онлайн-зустрічі.

Відеоконференція розпочалася зі вступного слова декана фізико-математичного факультету, канд. пед. наук, доц. О. В. Віхрової, яка розповіла про п’ять основних кроків для успішного вступу до КДПУ та зазначила: «Новітні інформаційні технології є характерною рисою сьогодення: це й індустрія 4.0, і роботизація виробництва та інших сфер суспільного життя, й розробка штучного інтелекту. В основі сучасних технологій - наукові знання з фізики, математики й інформатики. Поєднання цих дисциплін здатне стати фундаментом розвитку будь-яких інноваційних технологій».

fmf160121 2

Завідувач кафедри інформатики та прикладної математики, д-р фізико-математичних наук, проф. В. М. Соловйов розповів присутнім про особливості навчання студентів за спеціальністю «Інформатика», а здобувачі вищої освіти представили власні дослідження з актуальних тем сучасної науки.

fmf160121 3

Із 2017 року на фізико-математичному факультеті функціонує «Школа робототехніки», де навчаються учні закладів середньої освіти й студенти університету. Присутні познайомилися з роботом Отто, надрукованим на 3D-принтері, й побачили його можливості.

Керівниця «Школи робототехніки», канд. пед. наук, доц. кафедри інформатики та прикладної математики Н. А. Хараджян продемонструвала цікавий відеоролик, у якому йшлося про світ роботів і 3D-моделювання, а також про пристрій для людей з вадами зору, що розробили студенти й учні. «На нашому факультеті здобувачі вищої освіти вивчають дисципліну «Основи робототехніки», відвідують гурток із робототехніки й впроваджують власні ідеї, які в найближчому майбутньому можуть стати прототипами реальних систем», – зазначила Н. А. Хараджян.

fmf160121 4

В. о. завідувача кафедри фізики та методики її навчання, канд. пед. наук, доц. М. А. Слюсаренко розповів про спеціальність «Фізика» та продемонстрував відеоролик про навчально-наукову лабораторію факультету, обладнану сучасним устаткуванням, на якому студенти досліджують фізичні явища й процеси. Викладачі кафедри продемонстрували це обладнання в дії.

fmf160121 5

Завідувач кафедри математики та методики її навчання, канд. пед. наук, доц. Д. Є. Бобилєв охарактеризував основні аспекти навчання математики та зазначив: «Останніми роками значно зросла потреба у фахівцях із фундаментально-математичною підготовкою. Під час навчання на нашому факультеті студенти формують важливі якості сучасної особистості: аналітичний склад розуму, логічне, інтуїтивне, математичне, стратегічне й абстрактне мислення, а також покращують розумову працездатність».

fmf160121 6

Випускники факультету різних років, які навчалися за спеціальністю «Математика», розповіли про свій шлях до опанування дисциплін, що допомогли їм знайти своє місце в житті, влаштуватися на перспективну роботу й успішно долати життєві труднощі.

На завершення онлайн-зустрічі представники фізико-математичного факультету відповіли на запитання, які хвилювали майбутніх абітурієнтів.

Бажаємо всім, хто приєднався, зробити вдалий вибір і досягти омріяної мети!
13877
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31