1

Найскорботнішою датою в історії не тільки України, а й всього людства стала Чорнобильська катастрофа, яка трапилася 26 квітня 1986 року, коли вибухнув реактор 4-го енергоблоку атомної електростанції. Наслідки цієї аварії будуть відчувати ще багато поколінь, а пам'ять про загиблих є оберегом наших загальнолюдських цінностей. Громада Криворізького педагогічного переконана, що пам'ять є рушієм еволюційного поступу в майбутнє й тому народ, який пам’ятає свою історію, з впевненістю дивиться в майбутнє.

Кафедра історії факультету географії, туризму та історії на своїй сторінці розмістила інформацію до 36-х роковин аварії на ЧАЕС, зазначивши, що це – найбільша техногенна катастрофа в історії людства, яка змінила життя цілого покоління й на тисячі років зробила місто Прип'ять і 30 км поліських лісів навколо радіоактивними та пришвидшила розпад Радянського Союзу. У гр. ГОЕ-19 цього ж факультету проведуть годину спілкування «За ким дзвонить Чорнобильський колокол?», а у гр. І-21 відбудеться виховна година «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».

2

На факультеті іноземних мов, у групах АНП-20 та АФП-20, онлайн було проведено кураторську годину «Чорнобиль: 36 років потому на межі нової катастрофи», під час якої було обговорено деякі факти страшної трагедії, переглянуто відеорепортаж за участі одного з ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

3

Студенти гр. ДВП-19 факультету дошкільної і технологічної освіти взяли участь у кураторській годині, присвяченій трагічним подіям 1986 року в Чорнобилі. Здобувачі вищої освіти читали вірші, переглядали відеоматеріали, більше дізналися про хронологію подій цієї жахливої катастрофи. На факультеті мистецтв у гр. Д-20 провели відкритий виховний захід «Трагедія. Досвід. Висновки. (Зона відчуження, Національний музей Чорнобиль)».

4

Фахівці бібліотеки підготували бібліографічну продукцію про Чорнобильську аварію, що стане в пригоді не тільки історикам й екологам, а й вчителям, які виховують нове покоління. Рекомендаційний бібліографічний покажчик «Чорнобильська катастрофа: дії, результати, уроки» складається з 8 основних розділів, які розкривають законодавчі, техногенні, медико-соціальні та психологічні аспекти Чорнобильської катастрофи, характеризує екологічні наслідки Чорнобильської аварії тощо. Покажчик містить 320 джерел.

5

Рекомендаційний бібліографічний список літератури «Чорнобильські дзвони» пропонує відомості про сценарії позакласних виховних заходів, що вчать учнів пам’ятати минуле своєї держави та вболівати за її майбутнє, формують всебічно розвинену особистість, яка буде протистояти злу, насильству, несправедливості й руйнуванню навколишнього світу, прищеплюють любов до рідного краю, почуття відповідальності за неньку-Україну.

6

У бібліотеці також підготували тематичну книжкову виставку, присвячену історії та наслідкам Чорнобильської трагедії; з її каталогом можна ознайомитися онлайн. На сайті бібліотеки розміщено й віртуальну виставку на чорнобильську тему.

Пам’ятаємо! Цей біль назавжди в наших серцях...

19097
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30