160121_3

13 січня 2021 року відбулася онлайн-нарада при проректорові з наукової роботи з аспірантами четвертого року навчання – цьогорічними випускниками, їх науковими керівниками та гарантами відповідних освітньо-наукових програм.

Аспіранти четвертого року навчання виходять на фінішну пряму: нині майбутні доктори філософії завершують свої наукові дослідження та готують дисертації до захисту в спеціалізованих радах. Це зумовило актуальність проведеної наради, на якій зустрілися аспіранти денної і заочної форм четвертого року навчання та їх наукові керівники і гаранти ОНП (доктори наук проф. Р. М. Балабай, проф. Т. О. Дороніна, проф. Ж. В. Колоїз, доц. С. Л. Кучер, проф. О. О. Лаврентьєва, проф. А. С. Лобанова, проф. Л. О. Савченко, доц. В. В. Томашевський, кандидат наук, доц. О. Б. Каневська) й завідувач аспірантури та докторантури О. І. Васильєва.

160121_1

«Тема нашої сьогоднішньої розмови не нова - це продовження діалогу, який відбувся у вересні минулого року під час наукового аспірантського семінару, де йшлося про завершення наукових досліджень та їх подальший захист», – наголосила на початку наради проректор з наукової роботи, проф. В. А. Гаманюк. Одним з актуальних питань, які обговорили під час зустрічі, стало визначення термінів подання на відповідні кафедри для обговорення текстів дисертацій і започаткування процесу створення спеціалізованих рад для їх захисту.

Під час наради була підкреслена необхідність активізації роботи здобувачів на завершальному етапі навчання й запропоновані конкретні терміни та алгоритм дій для всіх учасників освітнього процесу. Кожен із присутніх на нараді мав змогу висловити свої думки, поставити запитання й отримати вичерпні відповіді.

160121_2

Зі слушними пропозиціями виступили проф. Р. М. Балабай, проф. Т. О. Дороніна, доц. С. Л. Кучер, проф. О. О. Лаврентьєва, проф. А. С. Лобанова, аспіранти Є. Е. Давоян та В. І. Івченко. Головною тезою виступів став акцент на першочерговій необхідності мобілізації зусиль аспірантів, задля доопрацювання текстів дисертацій, і їх наставників – наукових керівників, щоб своєчасно представити дисертації на розгляд, витримати всі процедури, передбачені Порядком проведення експерименту з присудження ступеня доктора наук (редакція 2020 р.) задля отримання ступеня доктора філософії в межах терміну навчання в аспірантурі.

Зичимо всім учасникам освітнього процесу успіхів
у досягненні бажаного результату!

13868
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30