kaf filosofii 1

Сучасна історія філософської кафедри Криворізького державного педагогічного університету розпочалася 1 вересня 1985 року. Сьогодні команда популяризує критичний та раціональний світогляд, що ґрунтується на аналітичному стилі мислення. Основна науково-дослідницька тема кафедри – «Актуальні проблеми філософсько-методологічного осягнення дійсності».

Члени кафедри філософії є неодноразовими здобувачами наукових грантів, стипендій та мають у своєму арсеналі престижні міжнародні наукові премії. Для студентів Криворізького педагогічного викладачі читають філософію, логіку, філософію освіти, філософію та методологію науки, етику, естетику, релігієзнавство й критичне мислення.

kaf filosofii 2

Професорсько-викладацький склад кафедри йде в ногу з часом, постійно вдосконалює навчальні курси, втілює актуальні методичні тренди й оновлює змістовне наповнення; кафедра запрошує фахівців із провідних закладів вищої освіти України для проведення тренінгів, спільних наукових і методичних заходів.

kaf filosofii 3

На базі кафедри філософії проводяться всеукраїнські та міжнародні науково-практичні конференції з публікацією збірників наукових матеріалів. Працює науково-методичний семінар кафедри, на якому обговорюються здобутки викладачів та запрошених науковців.

kaf filosofii 4

Кафедра видає збірник наукових праць «Актуальні проблеми духовності» й проводить викладацькі та студентські конференції; за матеріалами останніх видається збірник студентських робіт «Юнософія».

kaf filosofii 5

Традиційною стала щорічна загальноуніверситетська олімпіада з філософії, участь у якій залюбки беруть студенти всіх факультетів. Значним досягненням команди кафедри філософії є створення наукової школи в руслі аналітичної традиції, яку очолює д. філос. н., професор, ректор КДПУ Я. В. Шрамко.

kaf filosofii 6

Кафедра філософії Криворізького педагогічного славиться своїми багаторічними традиціями, орієнтацією на високі міжнародні стандарти та вирізняється особливим науково-філософським стилем, що яскраво проявляється у високому рівні наукової та викладацької діяльності.

7983
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок