a

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що керівництвом держави було ухвалено рішення щодо невідкладного вжиття комплексу заходів із забезпечення стабілізації роботи об’єднаної енергетичної системи України, ліквідації (мінімізації наслідків) кризової ситуації в енергетичній системі, спричиненої агресією російської федерації проти нашої держави.

Кожен українець сьогодні має дбайливо ставитися до електроенергії, оптимізувати власне енергоспоживання, зробити власний внесок до створення надійної бази альтернативних джерел генерації енергії. Закладам освіти до досягнення стабілізації об’єднаної енергетичної системи України рекомендовано кондиціонери повітря, нагрівальні прилади, зовнішнє освітлення будівель та прилеглої території використовувати у випадках, визначених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07 червня 2024 р. № 510-р, та для потреби забезпечення безперебійного функціонування критично важливих об’єктів закладів освіти. Крім цього, рекомендовано у максимально короткі строки встановити об’єкти сонячної (вітрової) генерації та устаткування зберігання енергії.

b

Додатково МОН надає важливі уточнення та розʼяснення про запровадження заходів енергозбереження:

  • під час підготовки та проведення НМТ, ЄВІ, ЄФВВ, ЄДКІ, інших масових екзаменаційних / тестових випробувань у приміщеннях зі значними скупченнями людей (зокрема вступників) встановлено винятки щодо обмеження використання кондиціонерів;
  • безперебійне функціонування кондиціонерів і вентиляційного обладнання є обовʼязковим в укриттях закладів освіти, де перебувають діти, студенти, персонал і цивільні особи під час повітряних тривог;
  • заклади освіти повинні забезпечувати безпеку освітнього середовища та дотримання санітарних норм. Зокрема, у теплу пору року доцільно проводити заняття з прочиненими вікнами в режимі провітрювання.

c

Забезпечення стабілізації роботи об’єднаної енергетичної системи України – наша спільна, критично важлива справа. Ставимось свідомо до користування електроенергією та поширюймо інформацію про необхідні заходи щодо мінімізації наслідків енергетичної кризи в нашій країні!

26962
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Серпень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31