kaf. muzykoznavstva 1

Факультет мистецтв славиться своїми творчими, талановитими викладачами, студентами та випускниками. Уже майже півстоліття кафедра музикознавства, інструментальної та хореографічної підготовки здійснює фахову підготовку майбутніх фахівців з музики та хореографії.

kaf. muzykoznavstva 2

У 1973 році на базі Криворізького педагогічного було створено предметну комісію з теорії та історії музики, спеціального інструменту й спеціальних методик. Так розпочалася історія сучасної кафедри музикознавства, інструментальної та хореографічної підготовки, першим координатором якої став старший викладач М. О. Ворона. Згодом, у 1980 році, кафедра отримала тогочасну офіційну назву – кафедра теорії, історії музики та гри на музичних інструментах.

kaf. muzykoznavstva 3

Рік за роком кафедра розвивалася, збільшувала контингент студентів, розширювала перелік дисциплін, вдосконалюючи форми й методи освітнього процесу. Завдяки такій динаміці в 2006 році було розпочато підготовку фахівців за двома спеціальностями – «Музичне мистецтво» (зі спеціалізацією «Художня культура») та «Хореографія» (зі спеціалізацією «Організація роботи хореографічного колективу»). За два роки після цього кафедра отримала сучасну назву – музикознавства, інструментальної та хореографічної підготовки.

kaf. muzykoznavstva 4

За цей, здавалося б, короткий проміжок часу на кафедрі було створено шість творчих колективів, з яких два мають звання «народний»: народний український оркестр народних інструментів, народний ансамбль народного танцю «Любава», інструментальний ансамбль «Sound-Mezzo», інструментальний дует «Калинка», театр сучасного танцю «Версаль», ансамбль сучасного танцю «Grande».

kaf. muzykoznavstva 5

Викладачі й студенти спеціальності беруть активну участь у концертній діяльності. На їх рахунку чимало перемог на різноманітних міжнародних, всеукраїнських, регіональних конкурсах і олімпіадах. Серед досягнень майбутніх хореографів і фахівців музичного мистецтва – Суперкубок всеукраїнського танцювального проекту «Майданс», успішне підтвердження звання народного творчого колективу під час звітного концерту Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок, блискучий результат під час участі в XI Відкритому Міжнародному фестивалі-конкурсі музики й академічного вокалу «Золотий Зорепад», участь у суперфіналі Всеукраїнського фестивалю #СТРАНА АРТ ФЕСТ.

kaf. muzykoznavstva 6

Важливою віхою історії кафедри й свідченням її значного академічного авторитету стало започаткування олімпіади-конкурсу студентів-виконавців на музичних інструментах і старт регіонального, а згодом і всеукраїнського конкурсу музикантів-виконавців «Музичний дивоцвіт».

kaf. muzykoznavstva 7

На базі кафедри ведеться й активна наукова та методична робота: у 2019 році було проведено І Всеукраїнську науково-практичну конференцію здобувачів вищої освіти та молодих учених «Мистецька освіта: традиції, сучасність, перспективи», відбувся методичний семінар з contemporary dance за участі викладачів гуртків і закладів мистецької освіти міста.

8089
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31