img34

Криворізький педагогічний виходить на новий європейський рівень академічної діяльності. Про це свідчить організація й проведення чергової масштабної наукової події у межах міжнародного симпозіуму Kryvyi Rih Spring of Sustainability: І Міжнародної конференції з нових тенденцій у мовознавстві, літературознавстві та соціальних комунікаціях. У зв’язку з карантинними обмеженнями зустрічі науковців відбувалися в онлайн-форматі.

img35

І Міжнародна конференція з нових тенденцій у мовознавстві, літературознавстві та соціальних комунікаціях (скорочено ICNTLLSC) пройшла 11 травня 2021 року. Ця рецензована міжнародна конференція була проведена задля сприяння обміну досвідом між фахівцями в галузі лінгвістичних і літературознавчих студій та в царині соціальних комунікацій.

img59

Наукова подія передбачала роботу за трьома тематичними блоками. Це лінгвістичні дослідження (класична філологія в контексті світової культури, порівняльне мовознавство, історична лінгвістика, лінгвістична типологія, теорія мови), літературознавство (порівняльне літературознавство, гендерна та літературна критика, історія літератури, мовознавство та поетика, теорія літератури), мови та дослідження соціальних комунікацій (культурознавство, міжкультурне спілкування, медіа-комунікація, медіація, багатомовність, соціолінгвістика, переклад). Для участі було необхідно представити наукові результати, дотичні до цієї проблематики, проте дослідницька творчість жодним чином не обмежувалась.

img69

Відповідальними за проведення конференції були представники КДПУ: проректорка з наукової роботи, професорка кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання, д-р пед. наук В. А. Гаманюк, професор кафедри інформатики та прикладної математики, д-р пед. наук С. О. Семеріков, професорка кафедри української мови, д-р пед. наук Т. М. Мішеніна.

img114

До програмного комітету увійшли доцентка кафедри перекладу та слов'янської філології М. В. Бережна, професорка кафедри української мови Л. А. Білоконенко, професорка кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання В. А. Гаманюк, завідувачка кафедри української мови Ж. В. Колоїз, професорка кафедри української та зарубіжної літератур С. І. Ковпік, професорка кафедри соціології та масових комунікацій А. С. Лобанова, доцентка кафедри англійської філології Л. О. Луценко, завідувачка кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання Г. М. Мельничук, доцентка кафедри інформатики та прикладної математики І. С. Мінтій, професор кафедри інформатики та прикладної математики С. О. Семеріков, професорка кафедри перекладу та слов'янської філології М. В. Варданян, старша викладачка кафедри перекладу та слов'янської філології Н. О. Захарова.

img260

Учасниками цієї та інших конференцій у межах міжнародного симпозіуму стали представники різних країн. Громада нашого університету взяла активну участь в організації та проведенні зустрічей науковців. Презентовані наукові доробки відрізнялися своєю інформативністю, доказовістю та актуальністю. Дослідники ділилися результатами власних напрацювань та налагоджували контакти задля подальшої наукової співпраці, підвищення фахової майстерності й реалізації принципу академічної мобільності.

 
15882
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31