230421 1

21 квітня 2021 року відбулося пленарне засідання XI Всеукраїнської студентської наукової інтернет-конференції «Східнослов’янська філологія: здобутки і перспективи», організованої факультетом іноземних мов і факультетом української філології.

У конференції взяли участь здобувачі вищої освіти з різних куточків нашої країни. До представників Криворізького педагогічного приєдналися харківські, запорізькі, херсонські студенти. Долучилися й науковці КДПУ: декан факультету іноземних мов, д-р філол. наук, доц. М. В. Варданян, зав. кафедри української мови, д-р філол. наук, проф. Ж. В. Колоїз, наукові керівники робіт – д-р філол. наук, професор кафедри української та зарубіжної літератур С. І. Ковпік, канд. філол. наук, доцент кафедри перекладу та слов'янської філології М. В. Бережна, а також завідувач кафедри перекладу та слов'янської філології, канд. філол. наук, доц. М. О. Дудніков і д-р пед. наук, проф. Т. М. Мішеніна.

230421 1

Проректор з наукової роботи, д-р пед. наук, проф. кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання В. А. Гаманюк привітала присутніх, побажала успіхів у науково-дослідницькій роботі та додала: «Цього року нашій конференції виповнюється 20 років. І я пам’ятаю, як у цій конференції ще студентами брали участь наші теперішні викладачі. Я сподіваюся, що така співпраця між університетами буде продовжуватися й надалі задля розвитку студентської науки».

230421 2

Модератором зустрічі стала канд. філол. наук, доц. кафедри перекладу і слов’янської філології О. І. Гамалі, яка скоординувала роботу учасників. На пленарному засіданні було представлено вісім доповідей на теми:

  • «Механізми актуалізації інтертекстуальних зв’язків у художньому тексті (на матеріалі прози воєнної тематики)»;
  • «Специфіка графічного роману та його відмінність від коміксів»;
  • «Мовленнєвий портрет Симони Гроув як стереотипного персонажа grande dame (на матеріалі т/с «Why Women Kill» та його українського перекладу)»;
  • «”Городской текст” (к постановке проблемы)»;
  • «Власне ім’я як образотворчий елемент роману Раїси Іванченко “Отрута для княгині”»;
  • «Языковая многоголосица Херсона (социолингвистический этюд)»;
  • «Формування інтерпретаційної діяльності в процесі вивчення драматичних творів на уроках зарубіжної літератури»;
  • «Проблеми перекладу пісень (на матеріалі анімаційного мюзиклу “Дивна Магія”)».

230421 3

На завершення конференції до кожного доповідача присутні поставили декілька запитань, на які вони з легкістю відповіли, що свідчить про їх високий рівень володіння представленим матеріалом.

230421 4

Логічним підсумком роботи XI Всеукраїнської студентської наукової інтернет-конференції «Східнослов’янська філологія: здобутки і перспективи» буде вихід збірника наукових праць, до якого увійдуть дослідження 60 учасників, серед яких студенти Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, Запорізького національного університету, Херсонського державного університету та Криворізького педагогічного.

Дякуємо організаторам за можливість представити студентські здобутки
та спробувати себе в ролі справжніх науковців!
15364
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30