all

25 квітня 2019 року на базі Криворізького науково-природничого ліцею відбувся традиційний освітній захід «День Криворізького державного педагогічного університету».

У ліцеї радо привітали бажаних гостей – викладачів КДПУ. До події долучився й ректор Криворізького педагогічного, д. ф. н., професор Я. В. Шрамко, який подякував одному з кращих ліцеїв міста за запрошення й наголосив: «Вже зовсім скоро ваш статус учнів зміниться – а отже, на сьогоднішній зустрічі ми будемо прагнути ближче познайомити вас із навчанням в університеті, продемонструвати  особливості його форм і змісту, допомогти зорієнтуватися на шляху до професійного самовизначення».

pupils

Сьогодні юні ліцеїсти отримали чудову можливість відчути себе студентами закладу вищої освіти й попрацювати із професорсько-викладацьким складом КДПУ, представники якого присвятили учням увесь день відповідно до розкладу занять.

lobanova

Першу в житті ліцеїстів поточну інтерактивну лекцію провела д. с. н., професор кафедри соціології та економіки А. С. Лобанова. Одинадцятикласники отримали досвід присутності на справжньому університетському лекційному занятті, під час якого було розглянуто актуальні питання потреби сучасної людини у вищій освіти.

«Таке свято, як День Криворізького педагогічного є ще молодим, адже ми його проводимо лише другий рік. Наша команда прагне якнайкраще презентувати майбутнім абітурієнтам рівень викладання в університеті. Ми розуміємо, що сьогодні переважна більшість учнівської молоді орієнтована на здобуття вищої освіти, і наше завдання – показати, чим саме відрізняється навчання в університеті від шкільного, психологічно підготувати учнів до майбутніх змін на новому етапі їх життя», – зауважила головний організатор заходу, к. п. н., доцент, декан фізико-математичного факультету О. В. Віхрова.

kovpik

Метою цього масштабного заходу стало знайомство учнів з формами, структурою й особливостями навчання в закладі вищої освіти, презентація можливостей реалізації їх потенціалу на базі університету й допомога з визначенням майбутнього професійного шляху. Професорсько-викладацький склад КДПУ успішно досяг цієї мети: протягом цілого дня викладачі університету проводили лекційні, семінарські та лабораторні заняття для ліцеїстів 10-11 класів з хімії (к. х. н., доцент, завідувач кафедри хімії та методики її навчання Т. В. Старова), фізики (д. ф.-м. н., професор кафедри фізики та методики її навчання Р. М. Балабай), математики (к. п. н., старший викладач кафедри математики та методики її навчання Д. Є. Бобилєв), географії (к. г. н., старший викладач кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму О. Й. Лакомова), інформатики (к. ф.-м. н., доцент кафедри інформатики та прикладної математики П. В. Мерзликін та старший викладач кафедри інформатики та прикладної математики І. С. Закарлюка), української літератури (д. ф. н., професор кафедри української та світової літератур С. І. Ковпік), української мови (к. ф. н., доцент кафедри української мови М. В. Вербовий, к. ф. н., доцент кафедри української мови В. А. Городецька та к. ф. н., доцент кафедри української мови Н. М. Малюга), філософії (к. ф. н., доцент кафедри філософії А. І. Абдула), психології (к. п. н., доцент кафедри практичної психології К. М. Бондар) і біології (старший викладач кафедри зоології та методики навчання біології В. В. Коцюруба).

«Зараз для кожного з нас важливо знати й усвідомлювати можливі перспективи свого майбутнього. І я дуже вдячна, що отримала нагоду хоча б на один день відчути себе справжньою студенткою. Тепер ми маємо загальне уявлення про те, як воно – навчатися в закладі вищої освіти», – поділилася враженнями учениця 11-В класу Валентина Коновалова.

Команда Криворізького педагогічного дякує Природничо-науковому ліцею за плідну співпрацю
та чекає на здібних учнів у лавах нашого студентства!
7647
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30