Кафедра педагогіки
Криворізький державний педагогічний університет

24 квітня 2021 року в дистанційному форматі на платформі Zoom відбулися оглядові лекції зі студентами третього курсу факультету мистецтв.
Однією з основних форм організації літнього відпочинку дітей є літні оздоровчі заклади, які створюються профспілками, окремими колективами, підприємствами з метою зміцнення здоров’я, організації активного відпочинку, задоволення інтересів і духовних потреб дітей та підлітків.
Виховна робота в дитячому оздоровчому таборі включає розумне поєднання відпочинку, праці, спорту з пізнавальною, естетичною, оздоровчою діяльністю. Зміст, форми і методи роботи визначаються його статутом, педагогічним колективом і ґрунтуються на принципах ініціативи і самодіяльності дітей та учнівської молоді, демократії і гуманізму, розвитку національних і культурно-історичних традицій, пріоритетності загальнолюдських духовних досягнень і цінностей.
Літня педагогічна практика не лише завершує практичне засвоєння студентами змісту, форм і методів виховної роботи, але й створює умови для активного вправляння у проведенні різних видів виховної діяльності. Практика вимагає від студентів глибоких знань вікових та індивідуальних особливостей дітей, рівня їх вихованості, інтересів, прагнень і потреб. Саме в ході цього виду практики у студентів формуються вміння творчо застосовувати теоретичні знання з педагогіки, МВР, здійснювати планування своєї діяльності та діяльності дитячого колективу.

ДОТ 24.04.21

Відкрила зустріч канд. пед. наук, доцент кафедри педагогіки Іванова В.В., яка висвітлила мету, завдання, зміст і особливості організації та проведення літньої педагогічної практики. Також керівник виробничої практики КДПУ ст. викладач Цоуфал Л.С., звернула увагу студентів на розташування таборів, які є базовими нашого ЗВО для проходження практики, а також провела інструктаж щодо особливостей роботи в ДОТ. Викладач кафедри Іванова В.В. докладно розповіла про основні вимоги щодо ведення та оформлення звітної документації з виховної роботи в дитячих оздоровчих таборах та надала методичні поради щодо тематики, підготовки та проведення виховних заходів.

Бажаємо студентам отримати цікавий та корисний досвід під час проходження педагогічної практики в ДОТ.

15396
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30