Наближається строк подання заявок на цьогорічний добір  «Fulbright Visiting Scholar Program 2023-2024» 15-го жовтня 2022 року. Заохочуємо до участі в конкурсі всіх, хто займається дослідницькою працею.

«Fulbright Visiting Scholar Program» уможливлює проведення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо від трьох до дев’яти місяців. 

Кваліфікаційні вимоги. У конкурсі можуть брати участь:

 - викладачі та дослідники наукових товариств, навчальних і дослідницьких інституцій найвищого рівня (університети, інститути й академії), які на момент подання заявки мають науковий ступінь кандидата наук або доктора філософії/доктора мистецтва, доктора наук;

 - дослідники без наукового ступеня з повною вищою освітою (спеціаліст, магістр) із досвідом науково-дослідної роботи не менше семи років і науковим авторитетом у відповідній галузі знань, із наявними публікаціями (статті, монографії або ж розділи в монографіях) у вітчизняних та/або іноземних (міжнародних) наукових фахових виданнях;

 - діячі культури та мистецтва, фахівці з бібліотекарства та музейної справи, журналісти та громадські діячі – із повною вищою освітою (спеціаліст, магістр), досвідом науково-дослідної роботи не менше семи років, значними професійними досягненнями, науковим доробком в обраній галузі дослідження (статті, монографії або ж розділи в монографіях) у вітчизняних та/або іноземних (міжнародних) фахових наукових виданнях.

Не можуть брати участь у конкурсі ті,  хто проживали за кордоном п’ять років поспіль упродовж шестирічного періоду, що передує даті подання заявки. У такому разі тривалість перебування, що становить дев’ять місяців і більше протягом календарного року, вважається повним роком за кордоном.

Офіс Програми ім. Фулбрайта у 2022 році прийматиме документи від конкурсантів – громадян України, які перебувають в Україні, а також тих громадян України, які після 24-го лютого  змушені були покинути країну через війну.

Галузі спеціалізації: гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни.  

Загальні вимоги до кандидатів:

 - мати українське громадянство та проживати в Україні на час проведення конкурсу;

 - знати англійську мову на рівні, достатньому для професійного спілкування в англомовному науковому середовищі;

 - повернутись в Україну на 2 роки після завершення терміну гранту відповідно до вимог візи J-1, що її отримують учасники програм обмінів.

Умови гранту:

 - щомісячна стипендія;

 - медичне страхування;

 - квиток в обидва боки.

Реченець подання заявок – 15-е жовтня 2022 року .

Детально про Програму, перелік документів для участі в конкурсі та вимоги до їх оформлення, а також про перебіг конкурсного відбору за посиланням. 

Якщо ви зацікавлені у проведенні онлайн-презентації «Fulbright Visiting Scholar Program 2023-2024», просимо окреслити зручні для вас дати, час, контактну особу, яка буде залучена в організації презентації, і представники Офісу Програми залюбки зустрінуться з викладачами та дослідниками вашого закладу, аби розповісти про можливості, що їх надає Програма, та ознайомити з умовами участі в конкурсі, а також відповісти на запитання про оформлення та подання конкурсних заявок.

19982
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30