7 липня 2022 р. Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Міністерством освіти та науки України, European Association for International Education, German-Ukrainian Academic Society, Leibniz University Hannover та Erasmus Student Network Ukraine у співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні та Національними Еразмус+ Агентствами країн-членів Програми провели International Contact Webinar: Supporting Ukraine in Higher Education. Мета заходу - налагодження та посилення співпрацю між українськими та європейськими університетами.

У вебінарі взяли участь понад 250 партнерів з більш ніж 25 країну світу: Австрія, Бельгія, Чилі, Кіпр, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Чехія, Туреччина, Україна та ін. Серед учасників були представники Європейського агентства з питань освіти і культури (EACEA), Представництво ЄС, Міністерство освіти і науки України та інші міжнародні організації, закладів вищої освіти та ППТО, Еразмус+ координатори, працівники відділів міжнародної співпраці та інші.

Звертаємо увагу! Кожен учасник отримав таблицю з контактами для подальшої співпраці, просимо заповнити, якщо ще не зробили цього та поставити [email protected] в копію під час першого звернення до потенційних партнерів, контакти яких Ви знайшли підчас вебінару. Наша команда допоможе зорінтувати детальніше про можливості та особливості співпраці.

Корисний ресурс для пошуку партнерів та підтримки українців та організацій: EPALE - за посиланням тут.

Корисно про впровадження проєктів під час воєнного стану після 24 лютого 2022 р. - за посиланням тут.

Захід складався з 4 частин:

  1. Панельна дискусія про підтримка України через нетворкінг та міжнародну співпрацю в рамках Програми Еразмус+;
  2. Робота в різних тематичних групах;
  3. Групове підведення підсумків;
  4. Сесія швидких зустрічей з метою побудувати нові контакти (Speed Networking).

У вітальному слові до учасників звернулись Віра РИБАК, Секторальний менеджер Представництва ЄС в Україні та Сергій ШКАБКО, Державний експерт Експертної групи з європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України, та Lucia GIANNINI, Європейське агентство з питань освіти і культури (EACEA). Вони окреслили ключові виклики, потреби та можливості підтримки у період війни.

У панельній сесії взяли участь Michelle STEWART та Laura RUMBLEY, European Association for International Education; Oksana SEUMENICHT, German-Ukrainian Academic Society та Nataliya BUTYCH, Leibniz University Hannover; Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні. Спікери презентували можливості співпраці та взаємопідтримки з українцями в межах спільних ініціатив. Під час першої панельної сесії Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні, презентувала короткий огляд стану закладів вищої освіти України на час війни, результати та втрати, а також висвітлила ключові виклики та шляхи допомоги європейської Еразмус+ спільноти українським колегам та партнерам. Спікер також представила всі відкриті можливостей співпраці з українськими організаціями в межах Програми ЄС Еразмус+.

Під час роботи в різних тематичних групах на тему співпраці в межах Еразмус+ за напрямами мобільності, проєктів співпраці та Жан Моне учасники прослухали ключові особливості щодо партнерств та спільно розробили базові вимоги до партнерств, включаючи вимоги Програми, національні особливості, обмеження на час війни, потреби, виклики та шляхи їх вирішення, підвівши підсумки на загальний сесії.

Наприкінці заходу всі учасники мали змогу взяти участь у сесії зустрічей з метою побудувати нові контакти.

 

ПРЕЗЕНТАЦІЇ СПІКЕРІВ:

  • “Higher Education and Erasmus+ before and during war: challenges, needs, resources and opportunities”, Svitlana SHYTIKOVA, National Erasmus+ Office in UkraineUkraine during war, Eng. language - July 2022
  • Michelle STEWART, Laura RUMBLEY, European Association for International Education – upload.
  • "Networking Opportunities", Oksana SEUMENICHT, German-Ukrainian Academic Society – upload.
  • "Networking Opportunities", Nataliya BUTYCH, Leibniz University Hannover – upload.
  • “Erasmus+ Opportunities Open for Ukraine for 2022-2023”, Svitlana SHYTIKOVA, NEO - Ukraine – upload.
  • "Alliances for Innovations - new calls for proposals are open", Silvia DE BENEDETTI, EACEA - upload.
  • “Erasmus+ Programme Extraordinary Measures Implementation", Loreta PAULAUSKAITE, International Contact Point Erasmus+ Spanish National Agency (SEPIE) – upload.
  • “Tips&Hints: Mobility Actions”, Olga DEMYDENKO, National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute” – upload.
  • “Tips&Hints: Capacity Building Action”, Konstantin KYRYCHENKO, Sumy State University – upload.

WHITEBOARD materials:

  • “Tips&Hints: Mobility Actions” – upload.
  • “Tips&Hints: Cooperation Partnership Actions” – upload.
  • “Tips&Hints: Capacity Building Action” – upload.
  • “Tips&Hints: Jean Monnet Action” – upload.
19793
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша