рада коллаж

4 жовтня 2017 пройшла конференція молодих учених Криворізького педагогічного, де відбулося обговорення досягнутих Радою молодих учених результатів та затвердження планів подальшої роботи.

Про важливість діяльності Ради молодих учених для підтримки наукової репутації університету нагадав присутнім ректор КДПУ, проф. Я.В.Шрамко, який наголосив на необхідності здобуття гідних позицій у рейтингах вищих навчальних закладів країни. Особиста зацікавленість молодих науковців у професійному зростанні – головний ресурс кожного університету, який прагне підтримувати авторитет не тільки освітньої, а й науково-дослідницької установи. 

Сучасним інструментом інформування про діяльність науково-педагогічних працівників університету – є особисті сайти викладачів, створені на базі корпоративного фрейму, які стають надійним і оперативним джерелом відомостей про діяльність професорів, доцентів, викладачів у кращих вищих навчальних закладах світу. В умовах інформаційного суспільства цей напрямок роботи є необхідною умовою успішної діяльності сучасного університету.

Іншим важливим аспектом наукових досліджень Криворізького педагогічного є розробка проектів з актуальних тем, що мають практичне значення і базуються на емпіричному розв’язанні конкретних наукових або суспільних проблем. Не менш важливою сьогодні залишається і публікація наукових результатів досліджень у журналах міжнародного рівня, які індексуються глобальними базами даних Scopus і WebofScience.

Проректор з наукової роботи В. А. Гаманюк розповіла про низку аспектів рейтингування наукової діяльності вищого навчального закладу, зокрема про ліцензування, акредитацію та атестацію наукової роботи університету. Проректор наголосила, що дослідження, які фінансуються з державного бюджету, на 80% належать саме молодим ученим. Серед критеріїв, за якими сьогодні оцінюється наукова діяльність вищого навчального закладу – не тільки позиції у провідних наукометричних базах, а й міжнародні зв’язки університету, участь у спільних проектах із зарубіжними колегами, отримання грантів, перемоги у міжнародних конкурсах, участь у наукових конференціях, програмах тощо.

Про базові положення, завдання і напрямки діяльності молодих вчених університету нагадала голова Ради молодих учених І. Є. Макаренко. Серед планів молодих учених університету на 2017-2018 н. р. – організація та участь Ради молодих учених у низці міжнародних і всеукраїнських заходів, створення електронної газети.

2587
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30