vFKSGUGNTvg

Історія молодіжного центру бере свій початок з 2016 року, коли студент Ілля Лисоконь, став учасником програми «Молодіжний працівник» та міжнародного обміну для ознайомлення із формами роботи з молоддю в європейських країнах. Після завершення стажування він розробив проект та отримав підтримку. Донор здійснював лише гуманітарну допомогу і тоді, він вирішив знайти підтримку у вітчизняного бізнесу. Соціально активним бізнесом виявилась Компанія «Метінвест», яка в той час проводила конкурс соціальних проектів «Місто - нашими руками», і запропонована автором ініціатива отримала перемогу. У травні 2017 року розпочалася реалізація проекту.

 роботи за впровадження енергоефективних технологійПроблема, на вирішення якої направлена була реалізація проекту: 1. Відсутність внутрішнього стимулу, зовнішніх мотивацій та соціальної активності у молоді та студентства; 2. Невигідне географічне (територіальне) розташування єдиного в місті коворкінгу, що охоплює один район міста із семи та завузька профілізація; 3. Відсутність місця для збору клубів за інтересами (дискусійних, ораторських тощо), створення місця для відпочинку та організації дозвілля, розвитку обдарованості, наукових, організаційних і творчих здібностей студентів та молоді; 4. Низький рівень психосоціальної підтримки та адаптації студентів-внутрішньо переміщених осіб у місті Кривому Розі, їх соціалізації з молоддю та у територіальній громаді.

Назва проекту «#StudHub», в перекладі з англійської мови «Студентський вузол», а отже проект розрахований на студентську молодь, яка є рушійною силою розвитку і прогресу сучасного суспільства. Тому, створення молодіжного центру на базі університету було цікавою і нестандартною ідеєю, аналогів якій на той момент не було ні в Україні, ні в Європі. 

vFKSGUGNTvgМетою проекту "Молодіжний центр #StudHub" було залучення молоді та студентства для створення місця для розвитку обдарованості, наукових, організаційних і творчих здібностей, де вони зможуть реалізовувати власні ідеї, просувати сучасне мистецтво, розвивати місцеву інфраструктуру, впроваджувати власні бізнес-ідеї та розвивати молодіжну роботу у Кривому Розі, зокрема створювати комфортні умов для формування та гармонійного розвитку. Психосоціальна підтримка та адаптація студентів-внутрішньо переміщених осіб зі студентською громадою та молоддю Кривого Рогу.

Перед проектом стояло два завдання: Створення простору для розвитку обдарованості, наукових, організаційних і творчих здібностей студентів та молоді міста, діяльності клубів за інтересами, місць відпочинку та організації дозвілля для всіх бажаючих; Створення умов для підвищення рівня психосоціальної підтримки та адаптації студентів-внутрішньо переміщених осіб, їх соціалізації з молоддю та у територіальній громаді. 

 з відкриття Молодіжного центруЯк на початку проект центру передбачав, так і в ході його облаштування було дотримано всі пожежні та санітарно-гігієнічні норми, окремим напрямками реалізації стали питання впровадження енергоефективних технологій та їх моніторинг, а також створення умов для рівного доступу всіх громадян, в тому числі для людей із інвалідністю. Паралельно протягом всього періоду робіт працювали кризові та експертні групи, що здійснювали моніторинг молодіжної політики на локальному рівні, оцінили заходи щодо поліпшення інтеграції ВПО в громаду міста, проаналізувати результати та розробити власні рекомендації пріоритетних напрямків роботи новоутвореного центру та розробки його стратегічного плану.

Ремонтні роботи тривали 3 місяці і охопили більше 1000 кв.м. колишнього профілакторію-санаторію університету, і після їх завершення молодіжний центр розпочав свою роботу - 6 вересня 2017 року. З самого початку і до кінця серпня 2019 року Молодіжний центр "#StudHub" працював на базі студентського клубу університету. Логічним та новим витком історії Молодіжного центру "#StudHub" стало прийняте рішення про його реорганізацію в самостнійний структурний підрозділ університету - Молодіжний центр, і вже з перших вересневих днів 2019 року, після вступу в силу відповідного рішення, молодіжний центр як і завжди відкрив свої двері студентам та молоді, а назва "#StudHub" стала своєрідним брендом, який відомий в місті, області та поза їхніми межами. 

логоІнформацію з питань організації  або проведення заходів на базі Молодіжного центру університету можна переглянути на сайті у рубриці "ЗАЯВКА НА ПРОВЕДЕННЯ ЗАХОДУ", а всі додаткові питання можна задати через електрону пошту [email protected].

Ми працюємо для молоді, з молоддю та силами молоді у Криворізькому педагогічному!

 

5570
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31