Код ДК 021:2015 - 65310000-9 Розподіл електричної енергії; Послуги з розподілу електричної енергії; Обсяг закупівлі — 352000 кВт— послуги з розподілу електричної енергії; Процедура закупівлі: Переговорна процедура.

Очікувана вартість предмета закупівлі “Розподіл електричної енергії”, для забезпечення потреб Криворізького державного педагогічного університету, код національного класифікатора України ДК021:2015 "Єдиний закупівельний словник" - 65310000-9 “Розподіл електричної енергії” (Послуги з розподілу електричної енергії). Загальна сума: 330 874,37 грн. (триста тридцять тисяч вісімсот сімдесят чотири грн. 37 коп.) з ПДВ, згідно тарифам, які встановлені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі — НКРЕКП), щодо встановлення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії на 2022 рік із застосуванням стимулюючого регулювання.

Переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток у разі наявності підстав, що визначені згідно ч.2 ст.40 Закону, в тому числі така процедура може бути застосована у разі якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання за відсутністю конкуренції з технічних причин яка має бути документально підтверджена замовником.

Відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» «розподіл електричної енергії – це діяльність із транспортування електричної енергії від електроустановок виробників електричної енергії або електроустановок оператора системи передачі мережами оператора системи розподілу, крім постачання електричної енергії». Послуги з розподілу електричної енергії надають оператори систем розподілу (суб’єкти природних монополій) за тарифами, які встановлюються НКРЕКП.

Відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії (постанова НКРЕКП від 27.12.2017 №1470) територія провадження діяльності оператора системи розподілу визначається за місцем розташування об’єктів електроенергетики, призначених для розподілу електричної енергії, що перебувають у власності ліцензіата, та до яких приєднані електричні мережі споживачів, які живляться від мереж ліцензіата.


Постановою НКРЕКП від 16.11.2018 № 1440 АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» видано ліцензію на право провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії у межах місць провадження господарської діяльності, а саме на території Дніпропетровської області.

Відповідно до ст.5 Закону України «Про природні монополії» та п.7 Розпорядження Антимонопольного комітету України №874-р від 28.11.2012 року «Про затвердження складання та ведення зведеного переліку суб’єктів природних монополій», яким встановлено, що зведений перелік суб’єктів природних монополій розміщується щомісяця до 20 числа на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України. На офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України в зведеному переліку суб’єктів природних монополій зазначено, що АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» займає монопольне (домінуюче) становище на ринку розподілу електричної енергії на закріпленій території (Дніпропетровська область).

 

 

18109
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша