new inf 1

ГО «Фонд Відкрита політика» спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки USAID пропонує нові інформаційні продукти для дітей з тимчасово окупованих територій та зони розмежування в рамках реалізації проєкту «Доступність освіти для студентів з непідконтрольних уряду територій (підтримка державної гарячої лінії)».

Начальник головного управління вищої освіти і освіти дорослих директорату фахової передвищої і вищої освіти Міністерства освіти та науки України Світлана Кретович презентує дорожню карту для мешканців тимчасово окупованих територій (ТОТ) України та прифронтових районів, які бажають вступити до українських закладів вищої освіти. У покроковій інструкції докладно описано механізм спрощеної процедури вступу через Освітні Центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»: що, як і коли потрібно зробити абітурієнту, щоб здійснити свою мрію та отримати диплом, визнаний у всьому світі.

Хлопець народився і виріс на тимчасово окупованій території, у місті Севастополь, у 2018 році закінчив школу. Роздумів, куди вступати, навіть не було – він мріяв стати моряком, як батько, тож своєю alma-mater він обрав Херсонську державну морську академію. Вступив на бюджет за спрощеною процедурою через Освітній Центр «Крим-Україна», успішно склавши два іспити ДПА (українську мову та літературу й історію України) і профільний іспит ЗВО.

new inf 2

Докладна дорожня карта для вступників з ТОТ та прифронтових районів: хто і як може скористатися державною програмою, яка передбачає вступ до ЗВО без паспорта, сертифіката ЗНО, атестата про середню освіту, як звернутися до Освітніх Центрів, які складати іспити тощо.

new inf 3

Покрокова інструкція для випускників 9-х та 11-х класів, які бажають вступити до українських професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) за спрощеною процедурою через Освітні Центри: умови, правила, особливості вступу, програма державного забезпечення.

new inf 4

Найважливіші дати основної та додаткової сесій ЗНО, графік проведення тестувань з навчальних предметів, роз’яснення щодо додаткової траєкторії вступу для абітурієнтів з ТОТ (через Освітні Центри «Донбас/Крим-Україна» у випадку, якщо бали ЗНО виявилися недостатньо високими).

Корисні посилання:

 

Більше інформації – на Telegram-каналі та YouTube-каналі.

16021
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша