course4NPP 1

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти наголошує на необхідності підтримання репутаційного капіталу українських ЗВО, зазначаючи серед своїх вимог і запровадження «нульової толерантності» до будь-яких проявів недоброчесності. Управління просвітницької роботи та навчальних програм Національного агентства з питань запобігання корупції інформує, що на підтримку реалізації таких вимог було розроблено навчальний курс для науково-педагогічних працівників ЗВО «6 кроків до доброчесності: від теорії до практики».

У межах курсу розкриті теми суспільної доброчесності, а також надані інструменти для забезпечення академічної доброчесності, прозорого й доброчесного освітнього середовища, нетерпимого до проявів корупції тощо. Нагадаємо, що проведення інформаційних заходів, спрямованих на створення атмосфери несприйняття корупції, передбачено статтею 13 Конвенції Організації Об’єднаних Націй проти корупції. Держава має вживати належних заходів для розуміння суспільством факту існування, причин і небезпечного характеру корупції. Цій меті відповідає реалізація програм освіти, зокрема навчальних програм для педагогічних працівників.

course4NPP 2

Під час навчання слухачі курсу поглиблять свої знання про такі поняття, як «корупція» та «доброчесність», а також дізнаються, які інструменти для забезпечення доброчесності є в закладах вищої освіти. Для отримання доступу до матеріалів курсу необхідно заповнити реєстраційну форму за посиланням. Усім науково-педагогічним працівникам рекомендовано ознайомитися зі змістом цього курсу.

18411
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31