Цільовий інструктаж з безпеки життєдіяльності

для працівників КДПУ в умовах карантину

1.При підвищеній температурі, появі кашлю, нежитю або ускладненні дихання негайно звертайтеся за медичною допомогою. Поява підвищеної температури, кашлю, ускладнення дихання можуть бути викликані респіраторною інфекцією або іншим захворюванням.

2. Усі робочі поверхні (наприклад, столи, телефони, клавіатури, тощо) потрібно регулярно протирати дезінфікуючим засобом. Тому, що забруднення на поверхнях, які торкаються співробітники, є одним із основних джерел поширення інфекції.

3. Частіше провітрюйте приміщення. Доступ чистого повітря на робочому місці перешкоджає розповсюдженню вірусів.

4.Регулярно мийте руки з милом протягом 30- 40 секунд або обробляйте їх спиртовмісним засобом. Якщо на поверхні рук є вірус, миття рук або їх обробка спиртовмісним розчином вб’є його.

5. Дотримуйтесь дистанції. Тримайтесь від людей на відстані мінімум 1 метра, особливо, якщо у них кашель, нежить, підвищена температура. Кашляючи або чхаючи, людина, яка хворіє на респіраторну інфекцію, поширює навколо себе дрібні краплі, що містять вірус. Якщо ви перебуваєте занадто близько до такої людини, то можете заразитися при вдихання повітря.

6. По можливості не чіпайте руками очі, ніс, рот. Торкаючись руками очей, носа або рота, можна перенести вірус з поверхні рук до організму.

7. Дотримуйтесь правил респіраторної гігієни. При кашлі або чханні прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя. Використану серветку відразу викидайте у контейнер для сміття. Це дозволяє запобігти поширенню вірусів. Якщо при кашлі або чханні прикривати ніс або рот рукою, мікроби можуть потрапити на ваші руки, потім на предмети або людей, яких ви торкаєтесь.                                                                                                                                                                                                                                                       8.Уникйте контактів з потенційно зараженими відходами або рідинам тваринного походження.

9. Дотримуйтесь звичайних правил гігієни в продуктових магазинах, де продаються м'ясо, риба, інші продукти тваринного походження.

10.Не вживайте в їжу сирі продукти тваринного походження (м'ясо, птицю, рибу, яйця) або ті продукти, які не пройшли належну термічну обробку.

11.Категорично уникайте будь – яких контактів з тваринами ( бродячими котами, собаками, птахами, гризунами, кажанами).

12. В громадськіх місцях обов'язково носіть маску або респіратор.

  • Перед тим, як одягати маску, вимийте руки з милом або обробіть їх спиртовмісним розчином.
  • Одягніть маску так, щоб вона закривала рот і ніс без проміжків між обличчям і маскою.
  • Не торкайтеся маски під час використання, в разі дотику, обробіть руки спиртовмісним розчином або вимийте їх з милом.
  • Щойно маска матиме ознаки сирості, замініть її на нову,не використовуйте одноразової маски повторно.
  • Безпечно знімайте маску, торкаючись її тільки ззаду(не торкайтеся передньої частини маски).
  • Використану маску відразу викиньте в смітник.

 

                                         ПАМЯТАЙТЕ:

Ці заходи можуть мати велике значення для збереження вашого здоров’я

10658
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31