Всесвітній день охорони праці відзначається 28 квітня. Це свято започаткувала Міжнародна організація праці (МОП), яка вирішила розширити масштаби своєї діяльності з просування ідеї охорони праці в сучасному суспільстві. Святкування дня охорони праці вперше відбувалося в 2003 році. З часом цей день об'єднав усіх, хто прагне зробити роботу людини більш безпечною для її здоров'я та життя.

 
   


У 2021 році Міжнародна організація праці у цей день акцентує увагу на важливості зміцнення системи безпеки та здоров’я (далі БЗР), включно зі службами безпеки та охорони здоров’я як на національному рівні, так і на рівні підприємств. Саме тому Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі  буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем БЗР та спрямований на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці. За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз зазначеного заходу у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР». З метою належного відзначення Дня охорони праці в Україні у 2021 році Держпраці підготувала та надіслала центральним органам виконавчої влади, Міжнародній організації праці в Україні, Фонду соціального страхування України, обласним державним адміністраціям, Київській міській державній адміністрації, СПО профспілок і роботодавців на національному рівні для використання в роботі.

Службою охорони праці КДПУ спільно з профспілковим комітетом було розроблено ряд заходів, спрямованих на збереження здоров’я студентів та працівників університету в умовах пандемії COVID-19.

  ПЛАН ЗАХОДІВ

із відзначення Дня охорони праці в КДПУ у 2021 році

під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи –

ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР»

з/п

Зміст заходів

Строк

виконання

Виконавці

1

Розробка та затвердження заходів із відзначення у 2021 році Дня охорони праці в КДПУ під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи: збереження здоров’я в умовах пандемії».

Квітень

2021 року

Провідний інженер

 з охорони праці Тулович Л.В. 

2

Розміщення на офіційному веб-сайті  університету та на офіційній сторінці  університету в соціальній мережі «Фейсбук» інформації про відзначення у 2021 році Дня охорони праці в Україні та відповідного звернення оргкомітету.

Квітень–грудень

2021 року  

Провідний інженер

 з охорони праці Тулович  Л.В.

3

Проведення онлайн-кураторських годин з питань охорони праці під гаслом: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи: збереження здоров’я в умовах пандемії».

Квітень

2021 року  

Декани факультетів, куратори академічних груп

4

Підготовка та поширення у структурних підрозділах, деканатах, на кафедрах інформаційних плакатів, брошур, буклетів  щодо заходів у сфері безпеки та гігієни праці.

Квітень–  грудень

2021 року  

Служба охорони праці

5

Організація та проведення конкурсу ППО КДПУ на кращий  електронний плакат з охорони праці на тему: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи: збереження здоров’я в умовах пандемії COVID-19».

Квітень 2021 року

Президія профспілкового комітету, голова комісії з охорони праці профкому Бобилєв Д.Є.

6

Проведення онлайн-конференції «Збереження здоров’я працівників і студентів у процесі дистанційного навчання».

28 квітня 2021 року

Завідуючий кафедри зоології та методики навчання біології Стригунов В.І., провідний інженер з охорони праці Тулович Л.В.

7

Розробка та впровадження у КДПУ програми навчання з питань охорони праці з урахуванням наявних та виникаючих потенційних ризиків пов’язаних з епідемічною ситуацією.

Квітень–  травень

2021 року

Служба охорони праці спільно з викладачами кафедри зоології та методики навчання біології

8

Проведення постійної роботи із залучення працівників  та здобувачів вищої освіти КДПУ до процесу формування системи безпеки та здоров’я.

Постійно

Адміністрація, служба охорони праці,  профспілковий комітет

15076
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30