1 Печать

ПОЛОЖЕННЯ  про  IІІ Відкритий Чемпіонат Криворізького державного педагогічного університету з шахів пам’яті Володимира Ківи

 ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

IІІ Відкритий Чемпіонат (надалі Чемпіонат) Криворізького державного педагогічного університету (надалі Університету) з шахів пам’яті Володимира Ківи, проводиться задля вшанування пам’яті кандидата педагогічних наук, доцента, засновника та керівника шахового клубу «Еліта» в 2010-2019 роках, популяризатора гри в шахи Ківи Володимира Олександровича (23.08.1937 – 09.07.2019 рр.).

Упродовж усього періоду роботи в Університеті, обіймаючи різні посади, Володимир Ківа пропагував гру в шахи з-поміж працівників і студентів Університету, молоді міста, сприяв підвищенню їх спортивної майстерності.

Чемпіонат проводиться 02 грудня 2021 року.

У зв’язку із карантинними обмеженнями, у 2021 році Чемпіонат проводиться в форматі online на платформі lichess.org. Не зареєстровані учасники можуть приєднатися до шахової спільноти КДПУ за покликанням:

https://lichess.org/team/Az5zL1OU.

Реєстрація учасників проводиться індивідуально, в зручний для них час, але не пізніше, ніж за 15 хвилин до початку Чемпіонату. Початок змагань о 15.00 год.

Організаторами  Чемпіонату є первинна профспілкова організація Криворізького державного педагогічного університету (надалі ППО КДПУ) та шаховий клуб «Еліта» Університету.

УМОВИ ЧЕМПІОНАТУ

До участі в Чемпіонаті допускаються студенти, аспіранти, докторанти, працівники Університету та спортсмени міста, які мають рівень спортивної кваліфікації не нижче ІІІ розряду.

Задля участі в Чемпіонаті учасники подають заявку, заповнивши електронну форму на офіційному веб-сайті Університету в розділі «Соціально-громадська діяльність», «Шаховий клуб «Еліта»».

Суддівство здійснює суддівська колегія (додаток 1), склад якої визначають організатори Чемпіонату. У своїй роботі судді керуються шаховим кодексом.

За результатами Чемпіонату визначаються Чемпіон (I місце) та два призери (ІІ та ІІІ місце).

РЕГЛАМЕНТ ЧЕМПІОНАТУ

Чемпіонат проводиться за швейцарською системою у дев’ять турів, контроль часу 10 хвилин до кінця партії кожного учасника. У разі участі в Чемпіонаті значної кількості учасників, суддівській колегії надається право внести зміни до системи проведення змагань. Турнір організований за правилами 5 + 0 • Бліц • Товариський 9/9 турів • Swiss 10 секунд між турами.

ОЦІНЮВАННЯ

 Положення учасників  Чемпіонату у турнірній таблиці визначається за кількістю набраних очок.

За перемогу в партії учаснику Чемпіонату зараховується одне очко, за нічию – півочка. У разі однакової кількості очок місце учасника в рейтингу Чемпіонату  визначається за:

  • коефіцієнтом Бухгольца, який визначається як сума очок, набраних усіма суперниками цього гравця в турнірі;
  • коефіцієнтом прогресу – більш високе місце отримує гравець, який по ходу турніру довше перебував на більш високому місці;
  • результатом особистої зустрічі.

НАГОРОДЖЕННЯ

Результати Чемпіонату підводяться на засіданні суддівської колегії 02 грудня 2021 року. Нагородження призерів відбудеться в приміщенні шахового клубу «Еліта» 3 грудня 2021 року о 13.00 год.

Призери Чемпіонату отримують заохочення в формі:

  • І місце (Чемпіон) – 650,00 грн. та кубок;
  • ІІ місце (Призер) – 600,00 грн. та грамота;
  • ІІІ місце (Призер) – 550,00 грн. та грамота.

Фінансові витрати здійснюються за рахунок коштів ППО КДПУ та інших не заборонених законодавством джерел.

Фінансові зобов’язання ППО КДПУ поширюються виключно на членів цієї організації.

Додаток 1

СКЛАД СУДДІВСЬКОЇ КОЛЕГІЇ ЧЕМПІОНАТУ

  1. Білоненко Г.О. – старший викладач кафедри музикознавства, інструментальної та хореографічної підготовки; заступник голови Федерації шахів м. Кривого Рогу; суддя Чемпіонату.
  2. Марчик В. І. - доцент кафедри фізичної культури та методики її викладання; секретар Чемпіонату.
17331
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша