Шановні вступники!

Відповідно до «Правил прийому до КДПУ», передбачено зарахування до університету за:

квотою-1
квотою-2
квотою для іноземців.

КВОТА-1

Встановлюється в межах десяти відсотків (але не менше одного місця) або тридцяти відсотків у переміщених (тимчасово переміщених) закладах вищої освіти від максимального (загального) обсягу державного або регіонального замовлення за відкритими та фіксованими конкурсними пропозиціями). Вона передбачена для наступних категорій:


які мають право на вступ на основі індивідуальної усної співбесіди (крім осіб, які мають право на КВОТУ 2)
дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа

КВОТА-2

Встановлюється у закладах вищої освіти в обсязі десяти відсотків (але не менше одного місця) або двадцяти відсотків у переміщених (тимчасово переміщених) закладах вищої освіти та у закладах вищої освіти Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей). Вона передбачена для вступників на основі повної загальної середньої освіти, що мають право на вступ відповідно до Порядку прийому для здобуття вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, тимчасово окупованій території окремих районів Донецької та Луганської областей, території населених пунктів на лінії зіткнення.

Обсяг квоти-1 та квоти-2 для спеціальностей галузі знань 02 «Культура і мистецтво», для яких передбачено складання творчого конкурсу, розраховується в межах спеціальності.

КВОТА ДЛЯ ІНОЗЕМЦІВ

Це визначена частина обсягу бюджетних місць, яка використовується для прийому вступників з числа:


іноземців, які прибувають на навчання відповідно до міжнародних договорів України
ЗАКОРДОННИХ УКРАЇНЦІВ, статус яких засвідчено посвідченням закордонного українця, і які не проживають постійно в Україні

Здобуття вищої освіти зазначеними категоріями осіб за кошти державного бюджету здійснюється в межах квот для іноземців. Квота не застосовується до:


іноземців, осіб без громадянства та закордонних українців, які постійно проживають в Україні
осіб, яких визнано біженцями
осіб, які потребують додаткового захисту
 
ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ
ПРАВИЛА ПРИЙОМУ ДО КДПУ

ПОСИЛАННЯ

19721
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша